Hoppa till innehåll

10 skämtartiklar vi älskat och hatat

Jonas Strandberg

Buttericks skämtleksaker var många barns allra första möte med humor. Roliga leksaker som de flesta av oss ändå hade råd med. Och alla våra föräldrars värsta mardröm.

1. Pruttkudden

Foto: Buttericks

Den absolut mest välkända skämtleksaken på listan. Fanns inledningsvis bara i en variant som man själv blåste upp och sedan placerade under en soffkudde, varpå ett intet ont anande offer satte sig och orsakade ett ohyggligt pruttljud. Ibland blåste man dock upp kudden lite för mycket, så ljudet blev snarare en dov smäll och så blev man ledsen för att ens leksak hade gått sönder.

2. Handstöten

Foto: Buttericks

I reklamen antyds att man ska ge personen man hälsar på en rejäl elchock, men i själva verket rör det sig om ett lite obehagligt pirr i handflatan. Detta är dock inte den produkt som skiljer sig mest från sin reklam, men vi återkommer till det lite längre ner på listan.

3. Hundbajset

Foto: Buttericks

Fanns i två varianter – Fidos hög och Kattklatt. Helt beroende på vilken sorts avföring man hade för avsikt att äckla sitt offer med. Nu är bajsutbudet på Buttericks betydligt större, av någon anledning.

4. Glassen

Foto: Buttericks

Ni vet hur det är. Ens kompis räcker fram en strutglass och frågar om man vill smaka. Envisas dock med att själv hålla i struten. Du hinner tänka att glasskulan ser lite konstigt skumgummiartad ut sen PANG! Flyger skumgummibollen rakt i ansiktet på dig! Hahaha! Där fick du din dumma idiot.

5. Spiken genom handen

Foto: Buttericks

Det var en klassiker att alla med krycka eller gipsad arm fick extra sympati i skolan, så man kanske tänkte att detta skulle ha samma effekt. Folk blev mest äcklade. Varför… Har du lagt bandage runt spikhålet genom handen och inte dragit ut spiken? Eller har du bara råkat spika igenom en redan befintlig skada i handen? I vilket fall känns det väldigt akut.

6. Godisorm

Foto: Buttericks

Ni vet hur det är. Någon vill bjuda på godis, men räcker fram en oöppnad förpackning. Man skruvar upp locket med visst besvär och PANG! Så flyger en plastorm upp rakt i ansiktet. Hahaha där fick du din dumma idiot!

7. Sprutande ringen

Foto: Buttericks

Titta vilken fin ring jag har. Titta närmre. Närmre… SPLASH! Så sprutar en vattenstråle rakt i ögat på en.

8. Skämttuggummi

Foto: Buttericks

Någon räcker fram ett paket tuggummi och vill bjuda. Man känner sig ärrad av tidigare upplevelser men tänker att det kan ju inte vara så att även den här gå.. SMÄTT. Så lägger sig världens mildaste musfälla över fingertoppen. Det är verkligen en oerhört underväldigande skämtartikel. Det känns knappt överhuvudtaget när fällan slår igen. Tillbaka till ritbordet, Buttericks. Vi vill ha elakare, mer skoningslösa skämtartiklar.

9. Bluffpennor

Foto: Buttericks

Ni vet hur det är. Man behöver en penna för att skriva eller rita något. Någon räcker fram en. Du känner direkt att pennan känns lite skum, men testar den ändå. Så fort du för den mot pappret böjs den. Det förklarar den gummiartade konsistensen. Personen som lånat ut pennan springer därifrån maniskt skrattande och vrålar något om ”din dumma idiot”.

10. Fisspray

Foto: Buttericks

Denna är det närmsta ett nytillskott vi kommer på listan, då varken undertecknad eller några jag frågat i förbifarten minns denna från sin barndom. Det är alltså en spray som doftar fis. Så då kan man spraya ett helt rum fullt med den, stänga dörren och sen be någon gå till rummet för att hämta något. Sen hör man hur de skriker av ångest och då skrattar man gott. Den dumma idioten.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.