Hoppa till innehåll

10 snygga och neutrala sneakers för dig som inte vill ha något tjafs

Bild på tre frilagda sneakers mot rosa bakgrund.
Markus Aamisepp

Det finns varianter för dig som inte gillar klumpiga kolosser till skor.

Det kanske bästa med att vända blad och välkomna ett nytt år är att saker och ting förändras – inte minst modet. Vissa trender stannar förstås kvar och skvalpar, och plågas inte överhuvudtaget av att du kanske misstycker kring dess existens.

Till exempel så är en av trenderna som syns även i år de hajpade skor som fortfarande sprutas ut i limited edition-varianter, ofta genom speciella utlottningar. Pappasneakers, klumpiga sneakers, chunky sneakers – kärt snörbarn har många namn, och den gräsklippartillvända storleken på gympaskor hänger självklart med några säsonger till.

Men ibland vill man ha något enklare och inte, som med självlysande YEEZY Boost 350 V2or, känna sig som ett vandrande sportbetonat rymdskepp. Du ska dock inte oroa dig. Det finns snygga alternativ för dig som inte gillar kolosser till skor.

Just därför har vi samlat ihop 10 neutrala och snygga sneakers som du både kan springa ett beep-test och matcha finkläderna med.

1. Converse Star Player – 736 kronor

Det KAN bara inte gå fel med ett par Converse. Eftersom att du antagligen själv kan hitta den vanliga Chuck Taylor-varianten utan allt för mycket botaniserade (som också är ett klockrent alternativ) presenterar vi här istället Star Player-versionen. En snygg, svart throwback-sko som går att matcha med i princip vad som helst.

2. Reebok Club C 85 – 880 kronor

Dessa klassiska Reebok C Club 85 från – du gissade det – 1985 har alltid haft och kommer alltid att ha en plats på skohyllan. De är till och med så bra att de tydligen botade tidningen GQ:s modeskribent Jake Woolfs skoberoende.

3. Vans ComfyCrush Era – 928 kronor

Ingenting slår en klassiker – särskilt inte när den kommer i vinröd mocka.

4. Adidas Gazelle – 948 kronor

Adidas stilrena och vintage-inspirerade skor är klassiker som går att matcha med nästan vad som helst och antagligen även skulle hålla i ett helt maraton.

5. Adidas Yung 96 – 990 kronor

Här spexar vi till det lite. Men inte allt för mycket. Dessa smått bylsiga varianter från Adidas i syntetiskt mockaskinn är kanske något för dig som är ute efter något mittemellan enkla och klumpiga pjucks.

6. Veja – 990 kronor

Skon för den miljömedvetna. Det franska skomärket Veja gör bara fair-trade-modeller och har jobbat i 14 år med att köpa in ekologisk bomull utan mellanhänder direkt från kravmärkta gårdar i Peru och Brasilien. Och just det – skorna är rysligt snygga också.

7. COS – 990 kronor

Tjafs? Nä, inte heller här, nej. Ett par stilrena vita läderskor med tjocka sulor från COS får våren att komma lite tidigare.

8. Arket – 1 250 kronor

H&M-filialen ARKET gör inte bara riktigt snygga kläder, de producerar även stilriktiga sneakers. Bland annat dessa lätta läderskor som påminner om dyrare diton från Common Projects.

9. Sandays – 1 999 kronor

Det göteborgsbaserade skomärket Sandays (ägt av Marcus Jörgensen som säljer och designar sina skor själv) gör stiliga sneakers som inte skäms för sig till ett par kostymbyxor eller en elegant ytterrock. Dessa mörkgröna mockavarianter är precis lika klockrena alternativ till vardags som vid finare tillställningar.

10. Filippa K – 2 500 kronor

Dessa trekkinginspirerade sneakers ger en unik men balanserad känsla oavsett om du är outdoorfantast eller kontorsnisse. Det bästa av två världar, helt enkelt.

Alla produkter på Café är noggrant handplockade av våra redaktörer. Vissa av artiklarna innehåller affiliatelänkar vilket innebär att vi får en liten provision om du väljer att köpa något. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.