Hoppa till innehåll

Form över funktion? Att se snygg ut på sommaren är omöjligt

Efter en lång väntan känns det som att sommaren äntligen är här och man kan vinka adjö till alla otympliga vinterjackor och sluta oroa sig över nedlortade skor.

Men i samma takt som solen och njutningarna återvänder kryper ett annat mörker fram i periferin – den eviga omöjligheten som är att klä sig snyggt i värmen. Det känns åtminstone omöjligt när bära svart eller ull blir en börda och man funderar över huruvida form faktiskt står över funktion.

Lika mycket som att det är bekvämt och enkelt att strosa runt i t-shirt och gympashorts tröttnar man lika fort på att se ut som en pojke. Ja, shorts är skönt och praktiskt men också svårt att se bra ut i – särskilt när ens ben inte är något att skryta om.

Keps från Stockholm Surfboard Club, skjorta från Our Legacy, shorts från Mfpen.

Samtidigt spelar det ingen roll hur snygg outfiten är när man känner svetten börja rinna längs med sidorna och fruktar att den kommer ha trängt igenom jeansen när man reser sig upp.

Trots alla omöjligheter är det bara att stå ut och göra det bästa av situationen  – att välja shorts som inte hör hemma på en korpenmatch i innebandy och ta på sig riktiga läderskor (nej, man måste inte ha sneakers på sommaren) är ingen omöjlig uppgift.

Att linnebyxor uppskattas är såklart inget nytt – men det lönar sig att hitta ett par utan drawstrings som inte består av 100% linne för att slippa en nedsliten pyjamas-look.

Jacka från COS, skjorta från Kaptain Sunshine, linnebyxor från Uniqlo.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.