Hoppa till innehåll

12 lyxiga tips till fars dag: Från skönhetsbehandling till doftljus som luktar bastu

Redaktionen

Far, möt dag.

Presentkort på Bokadirekt

En massör må kanske inte vara den hjälte din pappa förtjänar, men möjligen just den han behöver. Ingen runt dig är nog i så stort behov av lite assisterad egentid som din far, men kanske behöver han lite hjälp på traven. Bokadirekts presentkort är giltigt hos över 9 000 salonger inom skönhet och hälsa i hela landet. Det kan användas som betalning av tiotusentals olika tjänster, såsom massage, frisörtid, träningspass eller skäggtrimning. Den perfekta fars dag-presenten till pappan som behöver en stunds egentid! Boka här.

Kolsyremaskin från Aarke

Förutom att vara snygg nog att fungera som en inredningsdetalj så är Aarkes nya kolsyramaskin en mångsidig pryl. Antingen kan du blanda smaksatt bubbelvatten utan socker, kalorier eller artificiella sötningsmedel med hjälp av företagets så kallade Flavour Drops eller, kanske framför allt, så kan du med deras Drink Mixers, smaksättningar för drinkar, sätta fjutt på hemmadrickandet på fredagskvällen. Smaksättningarna Yuzu Basil, Spicy Ginger, Bitter Orange och Spruce Tonic är inspirerade av Stockholms cocktailkrogar. 1 999 kr.

Mjukiströja från CDLP

CDLP introducerade nyligen sitt sortiment av träningskläder, Mobilité, som består av en nostalgidoftande plagg med moderna detaljer. Mjuka sömmar, fuktavstötande material och snabbtorkande fibrer är tänkta att underlätta träningen. Men framför allt är det en perfekt present till pappan som vill (behöver) uppdatera mjukisgarderoben en smula. Dolph Lundgren frontar senaste kampanjen och passande nog ser kollektionen ut som något från en Rocky-film från 80-talet: tjocka bomullskvalitéer och mjuk, avslappnad passform. Som brukligt vad gäller CDLP så använder man sig av ekologiska och återanvända material. 1 890 kr.

Plånbok från Acne Studios

Pappor älskar sina plånböcker, det är sedan gammalt. De har en tendens att bli oroande fetlagda av kvitton, sedlar och kuponger. För att skona din pappas bakficka och rygg (men kanske inte din egen plånbok, vilket skapar någon slags mild Inception-känsla över det här tipset) så är en god idé att investera i en snygg korthållare för att skapa ett incitament för att byta ut pluskan mot något nättare och stiligare. 950 kr.

Fleecetröja från A Day’s March

Vad vill pappor ha? Fleece! När vill de ha det? Helst hela tiden men nu går bra! Ska det vara återvunnen fleece så det är bättre för miljön? Varför inte? A Day’s March fleecevästar är det perfekta pappaplagget – värmande och ett snyggt mellanlager som man med fördel kan bära under ett stiligt ytterplagg. 1 195 kr.

Overshirt från Vétra

Få plagg är så ikoniska som den djupblå franska arbetarjackan. Ursprungligen användes den av järnvägsarbetare under slutet av 1800-talet (det franska namnet, bleu de travail, betyder just blått arbete). Du har sett den på en japansk herre på Pitti Oumo, på Paul Newman, eller via den legendariske fotografen Bill Cunningham som cyklade omkring i New York – du borde framför allt se den på din pappa i höst. Antingen satsar du på originalet från Vétra eller en uppdaterad variant från svenska märken som Asket, Schnayderman’s, A Day’s March eller Arket. 1 600 kr.

Kokbok från Oskar Montano

I Oskar Montanos kokbok, känd för att ha öppnat älskade pizzahaket 800 Grader i Stockholm, får du lära sig göra all världens pizzor på hemmaplan. Mjukt och fluffigt från Neapel, tunt och krispigt från Rom, frasigt och pepprigt från New York och fyrkantigt och tjockt från Sicilien – allt detta kommer din svettiga far kunna producera efter en djupdykning i höstens hetaste kokbok. 229 kr.

Smarta hörlurar från Urbanista

Solsäkra hörlurar för mörka dagar. Urbanistas nya hörlurar är världens första självförsörjande trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering. Med hjälp av solcellsmaterialet Powerfoyle, som är utvecklat av svenska innovationsföretaget Exeger så omvandlar lurarna en timme ute i solen till minst två timmars speltid. Så väl ljus inomhus som utomhus används som energikälla, så om höstpromenaderna inte blir av varje dag kan lurarna laddas enkelt genom att placeras vid ett fönster. Mycket attraktivt för en pappa som är teknikglad. 1 999 kr.

Läsglasögon från Chimi

Vad är en pappa? Någon som är far till ett barn, kanske någon säger. Någon som kliar örat med en bilnyckel, säger någon annan. Någon som bulkinhandlar läsglasögon på bensinmacken, säger en tredje. Men så behöver det inte längre vara. Svenska varumärket Chimi har på några år blivit en smärre framgångssaga med sina solglasögon och nyligen lanserade man också en stilig kollektion med optiska bågar. Du kan välja mellan enkelslipade och progressiva linser och det går även att boka synundersökning i Chimis flaggskeppsbutik på Kungsgatan i Stockholm. 1 900 kr.

Gin från Skagerrak

Om det är något som folk i allmänhet, och pappor i synnerhet, inte kan få nog av så är det gin. Trenden med hantverksgin visar inga tecken på att mattas och en av Cafés favoriter på den numera trånga ginhyllan är Skagerraks Nordic Dry Gin. Den nordiskt smakande ginen (nypon, havtorn och kummin är några av smakerna som hittas) har prisats flertalet gånger, bland annat som bästa premiumgin i den prestigefyllda tävlingen Global Spirits Business Gin Masters. 449 kr.

Träningslurar från JBL

Ett gott tips för att motivera en pappa att göra något är att på något sätt sammanlänka aktiviteten med användningen av en teknisk pryl. Kanske behöver han i ärlighetens namn en extra tur i löparspåret i veckan, och om inte dessa lurar är motivation nog så vet vi inte vad. Sportlurarna JBL Reflect Flow Pro har utformats för att förbättra ens prestationer på löprundan eller gymmet med hjälp av grym passform och IP68-skydd mot svett, regn och damm. Med JBL:s fantastiska ljud och upp till 30 timmars speltid kan de hålla en sällskap även på de längsta turerna. 1 800 kr.

Doftljus från L:a Bruket

Pappor älskar bastu, så är bestämt. Pappor älskar också Seinfeld-referenser. Slå två-tre flugor i en smäll med L:a Brukets nya doftljus som doftar… bastu! (Okej, det är inte exakt som avsnittet då Kramer tar fram en parfym som luktar strand, men Café-redaktionen gillar Seinfeld-referenser också). Tänd ett ljus i december och känn doften av cederträ, trätjära, björk och, ja, en lite salt doft av svett. Från 280 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.