Annons

13 onödiga saker som kan få dig att sabba ett bra förhållande

Den här texten kan förefalla bitter. Det är också meningen, men syftet är nobelt. Och det är att få dig att inse vad du har – istället för att tro att gräset är grönare på nästa Tinder-swipe.

Sofia Börjesson
13 onödiga saker som kan få dig att sabba ett bra förhållande

Å härliga nyförälskelse som förblindar och berusar. Så till den grad att ni inte märker att ni går runt som två julbordstjocka fyllon i en porslinsbutik och riskerar att krasa allt för varje steg ni tar. Ni ser inte. För ni är blinda. Och när den där vasen från Svenskt tenn krossas och ni måste betala för den blir ni så chockade att hela er världsbild förstörs.

Annons

Låt mig förklara.

I ett nytt förhållande finns all skit som man ska ta sig igenom fortfarande framför en. Det första bråket, nyförälskelsens utgångsdatum och slentrianstressen till exempel. Och när skiten väl kommer bli man svinrädd och tänker att allt det där fina är förstört. Borta.

Gilla Cafe.se på Facebook

Men vem du än är tillsammans med, den ”rätta” eller ej, så kommer skiten att komma. Så det kan vara bra att sitta still i båten och vänta ut stormen innan du gör något förhastat. För egentligen har ni det ju rätt bra tillsammans, eller hur?

Här kommer några strikt ovetenskapliga tips på saker att vara förberedd på.

13 onödiga saker som kan få dig att sabba ett bra förhållande

1. Gnistan är borta

Gnistan? På riktigt, vad är det ens för något? Om man översätter ordet med nyförälskelsen så ja, självklart kommer den att försvinna. Du kommer inte vara nykär i samma person resten av ditt liv, och det är ingenting konstigt. Så stressa inte upp dig när den övergår i en annan typ av kärlek. Omfamna det. Det betyder bara att ni har gått in i en ny fas. En mycket tryggare sådan dessutom.

2. Det var ju kul att vara singel

Plötsligt märker du hur roligt alla singlar verkar ha. Vilka rika liv! De GÖR så mycket. Upplever! Den här känslan kommer att komma och gå i perioder. För det är kul att vara singel. Ibland. Det du inte tänker på är hur najs du tyckte att det verkade att vara i en relation när du var ensam.

3. Ni har bråkat

Alla par har ett första bråk. Om inte så väljer jag att tro att det är något som är fel. Men i ditt fall får irritationen dig att ifrågasätta er som par. Du hade förmodligen intalat dig att ni lever i en redan mogen relation, men egentligen är den bara ett spädbarn. Låt den vara ett spädbarn. Lär er av det. Låt skiten mogna. Du skulle ju inte placera en 3-månaders bebis i högstadiet, eller hur? Ni behöver bara lära er hur man bråkar på rätt sätt.

4. Det är dålig tajming

Ånej. Du ville ju resa, fokusera på karriären, parta loss eller plugga klart innan du stadgade dig. Och nu sitter du där och är kär. Fan.

Ryck upp dig. Det går inte att tidsinställa livet. Och du kan faktiskt göra alla ovanstående saker även med en partner.

5. Det går inte i rätt takt

Du känner att det går för fort. Eller att det går för långsamt. Eller att du borde känna si och så vid det här laget. Men nej. Det finns ingen regel för hur du ska känna och när. Och det är väl för fan du som är med och håller i taktpinnen? Sakta ner då, om du tycker att det går för fort. Eller ta nästa steg, om du tycker att det går söligt. Det är definitivt ingenting att avsluta förhållandet för.

6. Ni har flyttat ihop

Plötsligt börjar ni upptäcka alla mindre charmiga egenskaper som hittills har gått att dölja för varandra. Någon är dålig på att diska. Det blir hår i duschen. Ni har inte samma dygnsrytm.

Men när du upptäcker dessa ”skavanker” hos din partner, kom ihåg att du själv inte är Guds bästa barn. Om du inte alltid ger hundra procent för att vinna Årets partner kan du inte heller förvänta dig det av din respektive.

Sex, osköna vänner och slentrian – se 7 ytterligare punkter genom att klicka på pilen nedan.

1 2

Annons

Dela (34)
Tweeta

Annons


Laddar