13 saker du kan göra medan din semester är på väg att regna bort

cafevik  |  Publicerad 2015-07-08 10:00  |  Lästid: 4 minuter

Fan vad kefft! Du har bokat in fyra veckor semester som ser ut att ätas upp av regnvädret från hell. Men misströsta icke! När man tänker efter är regn en av de skojigaste väderlekarna, inte sant? Här är ett drygt dussin saker du kan sysselsätta dig med i det svenska sommarvädret.

1. Inför en ny familje/parförhållande-regel

familjefight

När man är inlåsta tillsammans och frustrerade över den allmänna vädersituationen är det spännande att testa dynamiken. Föreslå till exempel att man måste böta en krona varje gång man svär, eller inför en strikt roterande dusch-ordning på morgonen som inte får brytas. Anteckna hur övriga personer reagerar.

Foto: Piers Nye.

 

2. Lek ”Nyckeln till frihet”

nyckelntillfrihet

Sätt dig ner i ett litet rum i tio minuter och låtsas att du har ett livstidsstraff utan chans till benådning. Smutsa ner dig, till exempel i en sandlåda eller, om du är på landet, en leråker. Klä av dig skjortan, spring ut i regnet och håll armarna mot himmelen i en segergest. Insup friheten.

 

3. Diskutera sällskapsspelsregler

monopoltravel_liten

Kan man låna pengar av andra i Monopol, fast man redan gått i konkurs? Kan man få använda ”allmänt vedertagna ord, som till exempel bakfyllefilm” i Alfapet fast de inte finns med i SAOL? Aldrig spelar vi så mycket sällskapsspel som under regniga semestrar, och aldrig får vi chansen att fördjupa oss så mycket i intressanta regler.

 

4. Kyss någon i regnet!

regnsnygg

Passionerat! Första bästa främling i gränden! Alla vet att man blir snyggare och mer kärleksfull av att stå i regnet.

 

5. Räkna mord i ”Morden i Midsomer”

midsomer-murders_779096c

Varsågod, du har 18 säsonger av dammiga släktfejder, en flåsande Barnaby och bisarra byfånar framför dig! När du är färdig: räkna antalet stela middagar i Downtown Abbey. Diskutera i grupper om två.

 

6. Sjung och dansa!

singingintherain

Det fungerar precis som skratterapi: när du väl har börjat är det så f-r-u-k-t-a-n-s-v-ä-r-t kul att du inte behöver fundera över varför. Sätt på dig ditt mest sinnessjuka 50-talsleende och bara KÖR!

 

7. Läs bibeln!

bibeln

Så får du lite perspektiv. ”I det år då Noa var sex hundra år gammal, i andra månaden, på sjuttonde dagen i månaden, den dagen bröto alla det stora djupets källor fram, och himmelens fönster öppnade sig, 12och ett regn kom över jorden i fyrtio dagar och fyrtio nätter.”

Du, känns inte det svenska ösregnet lite torrt i jämförelse? Precis. Håll käft och gilla läget. Be en bön.

 

8. Gråt

gratande-barn

Ibland måste man sluta förneka sina egna känslor; livet är faktiskt skit.

Foto: TheGiantVermin.

 

9. Intala dig att filmen ”Signs” är på riktigt

features_signs

De invaderande rymdvarelserna dör ju av att komma i kontakt med vatten. Grattis brorsan, du överlever den här sommaren också! Fira och ring till dina nära och kära. Korka upp flaskan med lagrad champagne du fick i studentpresent.

 

10. Se Allsång på Skansen

allsangskansen

Och hånskratta åt publiken som måste stå i regnet och sjunga valfri Tomas Ledin-låt som relaterar till det svenska sommarvädret.

 

11. Allmänbilda dig

skvaller-flashback

Underforumet ”Kändisskvaller” på Flashback räcker för att stoltsera under samtliga höstens parmiddagar.

 

12. Ring ner SMHI och ventilera dina känslor

vaderper-liten

”Du LOVADE att sommaren skulle bli lång och varm. Jo jag svär, tror du mig inte? Jag sitter här med en Aftonbladet-väderbilaga från april. HÖR DU MIG INTE?!”

 

13. Läs något kul på internet

Du lyfter blicken från mobilskärmen med ett halvt garv i halsen. Du tittar mot fönstret, sen på klockan. Det har gått säkert 15 sekunder sen du kollade sist, och det regnar fortfarande.

Glad sommar!

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-30 14:04