Hoppa till innehåll

4 lyxiga paradisöar som är svindyra och går att hyra

Helle Kikerpuu

Lyx, lyx och återigen lyx! Den som bär på drömmen om att bo på en egen ö kan nu få den i uppfyllelse – eller ja, åtminstone den med oerhört tung pengapåse. Bokningssajten Homeaway tipsar om fyra privata öar som går att hyra.

Vill du ta vara på lugnet och hyra en egen ö, eller varför inte ta med hela släkten och massa vänner på ett lyxigt äventyr? Bokningssajten Homeaway tipsar om fyra privata öar som går att hyra. Och är man väldigt många som makar ihop sig och delar på kalaset känns det väl inte helt omöjligt att lösa, eller?

1. Royal Island, Bahamas

Foto: Homeaway/4746208

Royal Island i Bahamas lever upp till sitt namn. De fem husen belägna på ön är dina om du väljer ön som resmål. Kanske som destinationen för bröllopet eller det storslagna födelsedagsfirandet då husen rymmer 16 gäster. Med en egen beach club och en privat kock behöver man inte tänka på måsten utan bara fokusera på att njuta av havet och sällskapet.

Visst känns 169 674 som en helt svindlande summa att betala per natt. Men lek med tanken att du utöver dina 16 resekamrater bjuder dit 80 kompisar – och kompisars kompisar – som får tälta på stranden och kan swisha dig för varje natt. Då är man ju hemma?

  • 169 674 kronor genomsnitt/natt

Läs mer här. 

2. Placencia, Belize

Foto: Homeaway/758309vb

Vad skulle du ta med dig till en ö mitt ute i ingenstans? I det här fallet räcker det med badkläder eftersom allt annat redan ingår i hyran. På den här ön i Belize har gäster tillgång till kock, servicepersonal och motorbåt för dagsutflykter i området.

  • 29 811 kr genomsnitt/natt

Läs mer här.

3. Placencia, Belize

Foto: Homeaway/1510149vb

Lyx, lyx, lyx! Några simtag bort ligger korallreven för snorkling och förutom de unikt designade sviterna finns även pingis- och biljardbord. En 20-minuter lång båtresa tar besökare till Belize Barrier Reef för ännu mer av regionens berömda vattenlevande ekosystem. Med allt detta behöver man kanske inte lämna sin privata ö, men bara en kort båtfärd bort ligger charmiga Placencia Village.

  • 43 068 kr genomsnitt/natt

Läs mer här.

4. Exuma, Bahamas

Foto: Homeaway/4479089

Fyra strandremsor bara till ditt förfogande! På en liten ö utanför Bahamas får du tillgång till tre mindre hus samt boendets huvudbyggnad där middagsbordet i köket har plats för upp till 14 gäster. Gäster får även tillgång till husets egen golfbil för att kunna utforska ön.

  • 26 735 kr genomsnitt/natt

Läs mer här.

Artikeln publicerades först på Vagabond.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.