Hoppa till innehåll

5 dumma bakverkshybrider vi vill äta nu

Bilden är borttagen

Cafés matredaktör Jonas Cramby listar de fem smarrigaste gottkombinationerna around.

Ända sedan den amerikanske bagaren Dominique Ansel suddade ut gränsen mellan croissant och donut med sin berömda cronut har bakverkshybriderna bara blivit dummare och dummare – och vi hungrigare och hungrigare. Här är fem favoriter:

1. Croissant + muffin = cruffin

2. Donut + muffin = duffin

3. Cookie + donut = dookie

4. Kouign-amann + scone = scouign-amone (bilden ovan)

5. Sfogliatella + croquembouche = sfogembouchatella

Sugen på kaffe? Jonas Cramby listar här de bästa bryggarna. Missat vilken som är årets smak på Blossa-glöggen? Här läser du mer om det. 

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.