Det har blivit en tradition för Blossa att varje år ge ut en ny glöggsmak som bara finns till försäljning under en säsong. Varje år reser företagets experter till ett nytt ställe för att inspireras av annorlunda smaker och intryck. Tidigare har man rest till bland annat Japan, England, El Salvador och Norrland.
Men i år är det staden Old Dehli i Indien som fått ge sitt avtryck på glöggen. Smaken är en blandning av mango, spiskummin och chili.
”Blossa 17 Old Delhi har en tropisk fruktton av solmogen indisk mango, extra kryddighet av spiskummin och en liten avslutande hetta från chilifrukt” skriver Blossa själva om glöggen.
Även tillverkaren Saturnus avslöjade sin nya smak under tisdagen. Tillsammans med Åre chokladfabrik har företaget tagit fram en alkoholfri glögg med smak av hjortron och choklad.
– Äkta, lokala råvaror och en stolthet över sitt svenska ursprung och ett gediget hantverk förenar oss också. Allt detta möts i vår glögg, till en härlig smak av mustig choklad toppad med en subtil ton av hjortron, Norrlands vilda guld, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus, i ett pressmeddelande.
Här är Blossas tidigare säsongssmaker:
2016: Kråkbär
2015: Earl Grey
2014: Lavendel
2013: Dalecarlia (med smak av hallon och nypon)
2012: Yuzu och ingefära
2011: Arabica (med smak av kaffe)
2010: Saffran
2009: Clementin
2008: Blåbär
2007: Havtorn och kanel
2006: Lingon och enbär
2005: Hjortron och armagnac
2004: Vinteräpple
2003: Pomerans
Artikeln publicerades först på Hemmets.