Hoppa till innehåll

5 maträtter alla killar tror att de är bäst på

Jonas Strandberg

Killmat är en helt egen kategori i köket och det är påfallande ofta lite mer avancerade versioner av rätter man åt som barn. Här är fem vanföreställningar alla killar delar i köket.

1. Hamburgare

Foto: Getty Images

Det är så djupt förbryllande att det finns en prestige i att göra hamburgare, men gud vad det gör det. Det är en köttmacka, varken mer eller mindre. Men eftersom den är så simpel är det lätt att sätta grunden och sedan hitta på små sätt att tweaka slutresultatet. Vid det här laget har hamburgerintresset hos killar nått en sådan kulmen att alla burgare över hela landet smakar nästan exakt likadant.

2. Carbonara

Foto: Getty Images

Ja, det har dragits i långbänk nu, att alla killar babblar om en löjligt basal pastarätt. Det gör det inte mindre sant. Det finns liksom två alternativ här. Antingen gör man en carbonara precis som den ska göras, och då smakar den precis som alla andras. Eller så tar man sig minsta lilla frihet och då smakar det skit.

3. Lasagne

Foto: Getty Images

De här ändlösa mängderna köttfärs som går åt för att befästa killars självkänsla i köket är absurda. Om man kan laga spaghetti med köttfärssås och lasagne räknas det absolut inte som att man kan laga två rätter. En lasagne är bara en spaghetti med köttfärssås som slarvigt klätt ut sig till en gratäng.

4. Tacos

Foto: Getty Images

Åh, mexikansk köttfärs. Gott. Lime säger du? Spännande, vilken Shyamalansk twist.

5. Pizza

Foto: Getty Images

Det går att köpa exakt alla sorters pizza precis överallt i Sverige. Ja, till och med i Borås. Det går alltid mycket snabbare och blir alltid mycket godare än om man gör det själv där hemma. Ändå ska så många killar stå där hemma och slabba ner i köket.

Bara för att bevisa att man är absolut bäst på att göra en macka med tomatsås och ost.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.