5 superhjältefilmer att se fram emot (och en att undvika)

Trots att våra älskade serietidningsfigurer de senaste åren börjat få mer konkurrens på topplistorna, är deras dominans fortfarande tydlig. Cafés Jonas Strandberg guidar till fem av årets superhjältefilmer och lyfter dessutom en som av allt att döma verkligen bör undvikas.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2023-01-23 17:21  |  Lästid: 2 minuter

1. Spider-Man: Across the Spider-Verse

Premiär 3 juni 2023.

Spindelmannens animerade äventyr från 2018 vann hjärtan hos de mest superhjältetrötta och i år går det andra kapitlet upp på biografer världen över. Baserat på teasers ser vi ut att kunna vänta oss en minst lika välgjord och visuellt imponerande film som sist. De problem Sony har med sina spelfilmer i Marvels universum är fullständigt bortblåsta i deras lekfulla, animerade äventyr. Lika delar förbryllande som lättande, får man säga.

2. Guardians of the Galaxy: Vol. 3

Premiär 5 maj 2023.

Regissören James Gunn tog ett för allmänheten fullständigt okänt gäng från serietidningarnas sidor och gjorde dem till superstjärnor. Efter mängder av internt bråk är det nu dags för Gunn att lämna Marvel för att fortsättningsvis agera konstnärlig ledare hos konkurrenterna på Warner Bros. Innan dess är det dock hög tid att avsluta trilogin om galaxens väktare och peppen är förstås total.

3. Shazam! Fury of the Gods

Premiär 17 mars 2023.

Warner Bros filmer baserade på DC-hjältarna har fått ett minst sagt blandat mottagande. En som dock hållits högt av publiken är den lättsamma, ösiga Shazam (2019). Efter fyra år är det äntligen dags för uppföljaren som även den regisseras av svenska superstjärnan David F Sandberg!

4. The Marvels

Premiär 28 juli 2023.

Captain Marvels första solofilm möttes av blandad kritik, men mottagandet var desto varmare när Brie Larsons flygkapten dök upp i tidigare nämnda Avengers: Endgame. Det tycks helt enkelt vara en rollfigur som gör sig bättre i ett team - vilket som titeln skvallrar om är exakt vad vi kommer få när The Marvels går upp på vita duken i sommar.

5. The Flash

Premiär 16 juni 2023.

Skådespelaren Ezra Millers privatliv är så fruktansvärt skandalomsusat att det inte är säkert att vi kommer få se den här filmen. Lägg där till ett oberäkneligt Warner Bros som nyligen slängde en helt färdiggjord Batgirl-film utan någon officiell anledning. De senaste uppgifterna gör dock gällande att The Flash ska släppas i sommar och bara det faktum att Michael Keaton efter mer än 30 år återvänder till rollen som Batman gör att denna film är någonting det finns all anledning att se extremt mycket fram emot.

UNDVIK: Kraven the Hunter

Premiärdatum (att undvika) 6 oktober 2023.

Foto: Getty Images

Nej, varken Aaron Taylor Johnson eller Russel Crowe har gjort speciellt mycket skit tidigare, men det spelar verkligen ingen roll. Sonys håglösa projekt att göra ett cinematiskt universum med alla Spindelmannens fiender är ingenting någon vill se. Det funkade inte med den levande vampyren Morbius och det kommer naturligtvis inte funka med den ryske jägaren Kraven heller. Ändå kommer den gå upp på bio och det finns väldigt lite vi kan göra åt saken.

Är det verkligen meningen att man ska bli så här ledsen av underhållning?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-24 11:11