Hoppa till innehåll

5 svenskar som borde skickas till England och lära fotbollsproffsen snusa ordentligt

två fotbollsspelare och några dosor snus
Robin Åberg

Efter alarmerande rapporter om Premier League-proffsens regelvidriga snusande väljer Café ut 5 svenska snuskonsulter som borde lära britterna att snusa med stil.

Det är en historia som brukar pysa upp någon gång per säsong, Premier League-proffsens snusande. I brittiska tabloidpressen blir det katastrofrubriker och här i Sverige gör vi oss lustiga över britternas panik.

Senast i raden av snus-alarmister är Sunderlands tränare Lee Johnson som i en intervju med talkSPORT kommer med chockerande uppgifter om hur fotbollsproffsen snusar.

– Jag har haft spelare som är så beroende att de är på sjukhus över natten med något annat, kanske en operation, och ber läkarna och sjuksköterskorna att hämta en snus. Om inte säger de att de kommer springa upp ur sängen och hämta det själva, när de precis genomgått en knäoperation, säger Johnson.

Sunderland-tränaren och snusmotståndaren Lee Johnson.

Att vilja ha en snus när man ligger i en sjukhussäng är väl inte så konstigt, men har man opererat ett knä får man hoppas på personalens barmhärtighet. Snarare är det väl just det knarkiga i sättet de snusar och proppar i sig koffein som låter fel.

– Vissa spelare har två eller tre snuspåsar under läppen, men då tar de koffeintabletter, så snusen ger dem en lugnande effekt. När de sedan går in till match försöker de lyfta sig själva och tar därför koffeintabletter eller Red Bull för att försöka få en boost. Det är förmodligen en tredjedel eller hälften av alla i omklädningsrummet. Jag tror de är ovetande om de negativa sidorna, fortsätter Johnson.

Den tidigare snusaren Jamie Vardy med något som piggar upp och något som taggar ner.

Och det här är alltså bara i den lilla tredjedivisionsklubben Sunderland. Till Expressen säger landslagsbacken Emil Krafth att det även i hans klubb Newcastle snusas mycket.

Här finns ett tydligt problem, engelsmännen är helt enkelt inte tillräckligt utbildade i snusandets konst och tradition och behöver därför hjälp från experter. Därför har vi satt ihop en insatsstyrka av snuskonsulter som borde skickas över direkt.

Victor Nilsson Lindelöf

Landslagets lagkapten är ett självklart val som ledare för gruppen. Är redan på plats i England och sprider förhoppningsvis kunskapen om hur man snusar om en äkta Västeråsare bland Manchester United-spelarna.

Mjölbypartiet

Sveriges största parti på Instagram brinner för att ”alla som kan snusa ska snusa”. Som enda politiska aktör i snusstyrkan bör de anamma SD:s käpphäst om att hjälpa på plats.

Glenn Strömberg

https://www.instagram.com/p/CS1aBuCggRS/

Sunderland-spelarnas tre prillor under läppen är inte nog. Enligt Sveriges kanske bästa snusläpp Glenn Strömberg är det sju som är den magiska siffran. Insatsstyrkans goa gubbe.

Tony Rickardsson

Speedway är stort i Storbritannien och Tony är en levande legend. Att han dessutom jobbat som Area Manager i Östeuropa för snustillverkaren Swedish Match gör Tony klippt och skuren för rollen. En snusambassadör som kan ryta till mot uppkäftiga britter och erbjuda andra välsmakande snus än de fullproppade THUNDER och SIBERIA.

Jan Guillou

Få personer talar med sådan självklarhet som den gode Hamilton-författaren och står i sällskapet för den andliga delen av snusandet. Nu kanske inte andlighet är det första man förknippar med Guillou men i en kolumn i Aftonbladet är det just Jesus Kristus och snus som är i fokus.

När Guillou spekulerar i vad en återuppstådd Jesus hade gjort om han träffat våra politiker idag kommer han fram till att Jesus förmodligen hade ”talat lugnt och milt till dem, som till små barn. Han skulle ha påpekat det enkla och självklara att snus räddar oräkneliga människoliv och därför är en Guds gåva till oss svenskar.”

Är Guillou snusets Jesus? Sakta i backarna, men han kan föra snusgudens talan på korståget till Brittania och därmed är insatsstyrkan komplett.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.