Hoppa till innehåll

5 värsta världsrekorden i att äta – 93 burgare på 8 minuter

Tävlingsätande är en så stor sport att det numera finns en övergripande liga med namnet ”Major League Eating”. En intresseorganisation för människor som brinner för att äta stora mängder mat, väldigt fort. Här är fem av de mest extrema världsrekorden.

Varmkorv

Joey Chestnut på väg att slå världsrekordet i att äta korv, 2021. Foto: Getty Images

Varje år den fjärde juli hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest, vilket har kommit att betraktas som den officiella tävlingen i att äta riktigt många korv med bröd, riktigt snabbt. Alla tävlande har tio minuter på sig att pressa i sig så många enheter som möjligt och rekordet får det att flimra framför ögonen. Joey Chestnut som sedan ett par år är den regerande mästaren lyckades 2021 pressa i sig 76 korv med bröd. Sjuttiosex. Det är också därför 4 juli är USA:s nationaldag. Eller hur var det nu?

Hamburgare

Kobayashi tar hem segern i att äta flest hamburgare, 2009. Foto: Wikipedia

En artikel om tävlingsätande är omöjlig att skriva utan att nämna Takeru Kobayashi, som varit extremt viktig för att popularisera… sporten. Kobayashi och ovan nämnda Joey Chestnut innehar båda en rad olika världsrekord inom tävlingsätande, men en gren de båda är väldigt framstående i är att äta hamburgare.

Inom vissa tävlingar finns en så kallad ”no dunking rule”, vilket innebär att de tävlande inte får doppa maten i vätska innan de stoppar i sig den. Kobayashi håller rekordet för ”hamburgerätande utan att dopp” med den imponerande siffran 93. Chestnuts siffra i grenen som tillåter ”dunking” är 103. Båda rekorden har satts på ynka åtta minuter.

Pizza

Ett av tillfällena då Kobayashi ätit pizza väldigt snabbt.

Kobayashi är världsrekordhållare även inom pizzaätning. Världsrekordet från 2014 gäller 12 minuters ätande och på den tiden har han maximalt lyckats pressa i sig 62 bitar pizza, vilket motsvarar 15 och en halv pizza, som väger ett halvt kilo vardera. Kobayashi själv har berättat att han efter en sådan här insats behöver vila i tre dagar för att ta igen sig. Undertecknad behöver lika mycket återhämtning efter att ha läst om rekordet.

Ägg

Den regerande mästaren här är föga förvånande en viss Joey Chestnut som verkar brinna för all sorts mat, så länge den serveras i enorma kvantiteter. 2013 lyckades han på åtta minuter pressa 141 hårdkokta ägg rakt in i huvudet. Undrar om man tycker att det 141:a ägget är lika gott som det första? Det ser dock inte ut som att han reflekterar speciellt mycket över något alls när han äter, vilket kanske är en nödvändighet på den här nivån.

Kycklingvingar

Foto: Getty Images

Om ovan nämnda grenar går att jämföra med kortdistanslopp får den här grenen betraktas som ett maraton. Tävlingen ägde rum under 30 minuter och på den tiden orkade… ja, Joey Chestnut, äta 182 vingar. Enligt uppgifter från Major League Eating innehar Chestnut totalt 55 aktuella världsrekord, vilket visst ska vara ett världsrekord i antalet världsrekord. 40-åringen visar än idag inga som helst tecken på att dra ner på tempot. Roligt för publiken, men möjligen olyckliga nyheter för Chestnuts hjärta.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.