Hoppa till innehåll

76 korv med bröd på 10 minuter – nytt världsrekord på USA:s nationaldag

Joey Chestnut sträcker armarna framför högar med inklippt korv

Joey Chestnut bättrade på sitt tidigare världsrekord i den traditionsenliga korvätartävlingen på USA:s nationaldag.

Ungefär samtidigt som Armand Duplantis la upp ribban på världsrekordhöjd under Diamond League-tävlingen på Stockholms stadion pågick på andra sidan Atlanten ett mer klassiskt amerikanskt världsrekordförsök – i korvätning.

I den årliga korvätartävlingen Nathan’s Famous Hot Dog Eating Contest tog topprankade Joey Chestnut hem segern genom att bättra på sitt eget världsrekord från förra året med en hel korvs marginal. Det nya rekordet ligger nu på smått otroliga 76 korv med bröd på tio minuter!

Den prestationen gav Chestnut det senapsfärgade mästarbältet för fjortonde gången och befäste ytterligare hans position som världens bästa korvätare.

Foto: Getty

Nathan’s Famous Hot Dog Eating Contest hålls varje år på den amerikanska nationaldagen (4 juli). I år hölls tävlingen på en basebollarena på Coney Island i New York framför fem tusen åskådare, och att tävla framför publik var enligt mästarkäkaren efterlängtat.

– Det kändes bara bra. även om det var obehagligt var det kul att ha folk som hejade och pushade mig, sa Chestnut efter världsrekordet till ESPN.

Damklassen vanns av Michelle Lesco som tryckte i sig trettio och tre fjärdels korv med bröd, även det en minst sagt imponerande prestation.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.