Hoppa till innehåll

6 riktigt bra julklappar till den mat- och dryckintresserade

Matbok, mixer, drinkpinnar och färdigmixad cocktail på burk.
Redaktionen

Mat- och dryckklapparna som får redaktionens hjärtan att slå några extra slag.

Cocktails på burk från Tjoget 

Joakim Almén, digital chef

Tjogets cocktails på burk-sere Contraband.

I somras spelade jag med mitt band i Borlänge och fick en färdigmixad Paloma på burk från Stockholms Bränneri, på min beställning. Gigets dalmålsbreda ljud­tekniker påminde mig direkt om var jag befann mig geografiskt: ”Inte direkt killdricka det där, va?” sa han och skrattade. Det är oklart om cocktails på burk kommer att få fotfäste utanför storstäderna – men jag älskar den nya trenden, och allra godast är Tjogets Contraband-serie. En ultimat julklapp till diverse julklappsspel. Från 39 kr.

Menybok från Sturehof 

Rasmus Blom, redaktör

Jag gillar att fylla mitt hem med små minnen från restauranger och hotell – allt från tändsticksaskar till drinkunderlägg. Klassiska Sturehof i Stockholm har samlat sina menyer åren 2005–2016 i en fin bok med illustrationer av konstnärerna Johan Petterson och Peter Kihlgård. En perfekt julklapp till krogromantikern! 495 kr.

Cocktailpinnar från Chehoma

Joakim Kullmer, art director 

Belgiska Chehoma gör gulliga och smakfulla inredningsdetaljer till människor som uppskattar detaljerna. De här 8,5 cm stora  drinkpinnarna i sköldpaddsstil får hallonet att ligga snyggt vid glaskanten när du gör din Clover club. Tambur, 615 kr.

Boken Stamsteder 

Emil Åreng, dryckesredaktör 

Boken för dig som älskar brunpubar i överflöd. Här listas tamejfan varenda pub du någonsin kommer att behöva besöka i Köpenhamn med omnejd. Och de är många, 220 stycken för att vara exakt. Jag har suttit och blivit på fyllan bara av bilderna och texten. 700 kr.

Whisky från The Balvenie 

Joel Ågren, chefredaktör 

Rökiga 14-åriga whiskyn Week of Peat från omtyckta skotska Speyside-destilleriet Balvenie är ett ovanligt lyckat experiment med rökig malt, med torvig doft, lätt citrussmak och en lång mjuk eftersmak av vanilj. En perfekt julklapp till den whiskyfrälste. Eller, för all del, ett smakfullt tillskott till det egna barskåpet. 999 kr. 

Mixer från Blendtec

Daniel Lindström, modechef 

Sugen på en smoothie? Blendtec Pro 800 har 3,8 hästkrafter vilket gör den till en extremt kraftfull maskin som inte skulle skämmas i ett bättre restaurangkök. De rejäla knivbladen kan jobba i elva olika hastigheter eller med pulsfunktion. Eftersom motorn är så stark har den här mixern även utrustats med praktiskt ljuddämpningshuvud. 13 495 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.