Hoppa till innehåll

6 riktigt snygga coffe table-böcker som lyfter ditt hem

Coffee Table-bok med Arnold Schwarzenegger.

Coffee table-boken förblir hemmets kanske viktigaste inredningsdetalj.
Vi listar 2023 års snyggaste släpp (och ett soffbord att placera dem på).

1. Arnold

15 000 kr.

Arnold Schwarzenegger är tillbaka, denna gång i kralligt coffee table-format. Det ambitiösa fotoprojektet, limiterat till 1 000 ex signerade av Arnold själv, täcker in 75 år av kroppsbyggeri, skådespeleri och politiska prestationer, förevigat av storheter som Richard Avedon, Annie Leibovitz, Robert Mapplethorpe och Andy Warhol (Taschen). 

2. Ralph Lauren – A Way of Living 

850 kr.

Ralph Lauren säljer inte bara kläder – han säljer en livsstil. En livsstil som i allra högsta grad innefattar heminredning. A Way of Living, skriven av Lauren själv, släpps lagom till 40-årsjubileet av varumärkets omtyckta Home-kollektion och ger, bland mycket annat, en kittlande insyn i Laurens många hem – från ranchen i Colorado till sommarhuset på Jamaica via penthouse-våningen på Fifth Avenue (Rizzoli). 

3. The Atlas of Car Design – World’s Most Iconic Cars

1 500 kr.

Det finns mycket att säga om bildesign, och det mesta sägs i The atlas of car design. Totalt 650 av motorhistoriens mest iögonfallande bilmodeller, kategoriserade geografiskt, synas i sömmarna i detta högoktaniga praktverk (Phaidon).  

4. The Rebel’s Wardrobe

600 kr.

De flesta av oss har ett gäng vita t-shirts, polotröjor och en och annan patinerad skinnjacka hängande i garderoben, men långt ifrån alla har koll på de trendimmuna basplaggens ursprung. I herrmodelexikonet The rebel’s wardrobe berättar Denim­hunters-profilerna Thomas Stege Bojer och Bryan Szabo om historien bakom dina favoritplagg och deras väg till
ikonstatus (Gestalten).

5. Tennis – The Ultimate Book 

600 kr.

Att tennis är världens mest stilfulla sport är sedan gammalt. I Tennis ger sig författarna Maiwald och Feierabend på att förklara varför. En välpaketerad grundkurs i livsstilen tennis (Teneues). 700 kr.

6. House of Acne Papers

400 kr. 

Acne Studios är tillbaka med sin 18:e ut­­gåva av Acne paper – en påkostad hybrid mellan magasin och coffee table-bok. House of Acne papers bygger på idén om ett imaginärt hem där varje rum är möblerat med ett kuraterat fantasiurval av möbler, konst och inredningsföremål (Acne ­Studios).

Soffbord från Ferm Living

16 400 kr.

Coffee table-boken, eller den något mindre flärdfulla benämningen soffbordsboken, är ingen ny företeelse. I svenska salonger fanns redan på 1800-talet planschverk i påkostade band, populärt beskrivna som ”divanbordsböcker”. Syftet med blädderexemplaren var, precis som i fallet med coffee table-boken, att agera konversationsstartare och skylta med inne­havarens (exklusiva) smak och intressen. En noggrant kuraterad boksamling kräver dock sitt coffee table-bord. Högst bland årets nyheter håller vi danska Ferm Livings arkitektoniska Distinct Coffee Table i brun travertin.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.