Annons

6 saker vi vet att vi inte borde göra – men gör ändå

Ibland har din hjärna det rätta svaret, men din kropp vill något annat. Här är sex sådana tillfällen.

Joel Linde
6 saker vi vet att vi inte borde göra – men gör ändå

1. Precis-innan-kassan-fällan

Du har klarat dig igenom hela butiken utan att plocka på dig några tomma kalorier. Framme vid kassan slår det dig dock att du måste köpa tre chokladbitar för 10 spänn. Du tjänar ju faktiskt på det.

Annons

donald trump great idea

2. Shotbricka kl: 02:51

Du vet att du har passerat kvällens peak. Du kan gå hem med flaggan i topp, eller också… lirka ner din svettiga hand i fickan och fiska upp kreditkortet för att dra in en runda Fireball till dig och ditt gäng med levande döda.

Gilla Cafe.se på Facebook

tina fey high five self

3. Köpa kläder som du ska gå in/växa in i/tappa vikt för att passa i

Det har aldrig någonsin fungerat i verkligheten. Aldrig. Någonsin. Men det är ju en god tanke. Speciellt när det är 20 % rea. I praktiken kommer det bli 100 % pengar i sjön.

clothes too small

4. Skicka fylle-sms

Innan du börjar dricka vet du att det är en dålig idé att skicka sms på fyllan. Efter sex öl är uppfattningen en annan. Vem skulle kunna motstå charmen som genomsyrar ditt felstavade sms klockan 03:17?

fylle-sms

5. Ta andra (tredje, fjärde?) tallriken mat

Du har ätit en normal portion redan och i vanliga fall hade du varit nöjd nu. Men det här är inte vanliga fall. Nu måste du vinna över buffén och få maximal utdelning för dina 85 kronor.

louie ck full

6. Ta hand om disken ”sen”

Att diska något som precis har använts kräver varken blötläggning eller frenetiskt skrubbande. Det vet ditt rationella jag. Ditt mätta, trötta och realistiska jag tycker att det är en utmärkt idé att ta hand om disken ”sen”.

diskberg-smutsig-disk

Annons

Dela (21)
Tweeta

Annons


Laddar