Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

6 tips som gör resan till Engelberg till Europas coolaste

Ta en topptur i Engelberg och upptäck grym glaciäråkning, suveräna skogsrepor och ett legendariskt långt åk.

Tobias Ivarsson
6 tips som gör resan till Engelberg till Europas coolaste

 

engelbergskilodge
Boendet

Snyggt och svenskt

Ski Lodge Engelberg är ett svenskägt designerhotell i hjärtat av byn. Att de dessutom har trevlig och riktigt skidkunnig personal gör det till vårt absoluta förstaval. Placeringen nära tågstationen med blott tio minuters promenad från backen underlättar både boendet och logistiken.

Annons

 

engelbergost
Turisttipset

Osttillverkning i Benediktinerklostret

Du kommer inte tröttna på åkningen i Engelberg men vem vet, kanske har du otur med vädret? Besök då Schaukäserei Kloster Engelberg. En ostfabrik i ett kloster som bjuder på lokalt hantverk och ett perfekt köpa-present-hem-tillfälle.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

engelbergtobias
Åkningen

Offpist i världsklass

Åkningen sker på två olika berg på varsin sida om dalgången.

Brunni är soldyrkarnas system och kallas därför Solsidan. Åkningen är ganska enkel med välpistade backar och gles granskog. När det är busväder eller stor lavinfara på andra sidan dalgången är Brunni ett bra val. Skogsåkningen är suverän.

På andra sidan dalen ligger Titlis, Engelbergs nordvända och bästa skidområde. Den högalpina glaciären har offpist-åkning i världsklass och det mesta är mycket lättåtkomligt. Här finns Laub, ett legendariskt offpiståk med över 1 000 fallhöjdsmeter som kommer ge dig ett minne för livet så länge du kollat lavinrisken först.

En annan favorit är att gå på topptur. Då är det viktigt att du får en bra guide med dig. Tobias Granath är det gamla hockeyproffset (Chamonix HC och HC Mont Blanc l’Avalanche) som sadlade om och i dag är en av områdets mest eftertraktade bergsguider. Hittas på tobiasgranath.com, eller på berget.

 

engelbergmat
Maten

Middag för världsmästare

Schweizarna gillar kalorier med kalorier. Därför har de skapat rätten Älplermagronen som är pasta med potatis. Men en mastig lunch kan göra att det blir svårt att klara av utförsåkningen på eftermiddagen. Därför är salladsbuffén på Berghotel Trübsee ett perfekt alternativ.

Bra middag hittar du på Brasserie Konrad där Jonas Bolling som var med och vann kock-VM i Luxemburg är kökschef.

 

engelbergfest
Festen

Stimmigt och stökigt

Hör du till dem som vill ha lika mycket umpa-umpa-afterski som snö-dump? Börja då kvällen på restaurang Yucatan,  fortsätt sen på småstökiga Spindle och avsluta med liveband i baren på Hotel Hoheneck.

 

engelbergkaffe
Proffstipset

”Maskinkaffet smakar illa, men det finns ett trick…”

Johan Jonsson, friåkarproffs:

– Vid ingången till en av kabin-banorna står det en maskin med kaffe och godis. Där kan du få en kaffe för endast en schweizerfranc. Det smakar förjävligt, men
hemligheten ligger i att du köper två Café Hell och en cappuccino för totalt tre franc. Sedan blandar du ihop alla tre. Det är inte det godaste kaffet, men det gör jobbet bra och man orkar några åk till.

Annons

Dela (25)
Tweeta

Annons


Laddar