Annons
Annons

frank-start

Äntligen – 27 februari är det dags för den efterlängtade säsong 3 av House of Cards. Fula maktspel! Hemliga dokument! Ond bråd död! Vi är taggade till tusen, och har spanat in två trailers som ligger ute på nätet. Här är 7 delikata frågor vi ställer oss inför säsongsstarten – om du inte hör något från oss efter den här artikeln, följ spåren till Vita huset.

Annons

Varning, läs inte om du inte har sett klart de två första säsongerna.

* * *

Gilla Cafe.se på Facebook

Är det öppen konflikt mellan Claire och Frank nu?

frankochclaire

Senast vi såg Claire och Frank log de inför kamerorna, lyckligare än någonsin. Äntligen världens mäktigaste par *MOAHAHAHAHA*! Men i de två trailers som har släppts för säsong 3 ser vi att det redan ligger sordin på stämningen. ”I’m starting to question all of this, Francis. What are we doing this for?”, frågar Claire. När hon påpekar att ”we’re murderers” svarar Frank ”We’re survivors”.

Kan det vara så att Claire inte står ut med sin mans läbbiga metoder för att röja undan motståndare? Är hon trots allt lite, lite mänskligare än presidenten? Eller vill hon bara ha mer av kakan? Deras äktenskap är djupt sammanvävt med deras maktspel, och lär spela roll för vad som händer i Vita huset.

 

Vad händer i presidentvalet?

underwood-2016

Okej, så Frank ställer upp för omval 2016. Räkna med smutsiga kampanjer och blod på händerna.

Vi har ingen aning om vilka krafter som är inblandade, men kan denna demonstration möjligen ha med saken att göra?

stop

Efter tidigare säsonger vet vi ju att folkliga protester så gott som alltid är riggade.

 

Vilket krig är det Frank besöker?

I den andra trailern som släppts ser vi Frank Underwood besöka en militärbas i någon sorts ökenlandskap.

frank-i-krig

Men vilket krig är det? En rysk flagga som syns i bild för tankarna till Ukrainakonflikten.

ryssland-flagga-krig-2

Men landskapet andas snarare Syrien (Ryssland har starka band till Assad-regimen). I såna fall blir det första gången House of Cards tar upp en verklig  världspolitisk händelse på allvar. Men det kan ju förstås vara en påhittad konflikt, och då befäster serien känslan av att serien rör sig i ett eget universum.

 

Vem är Franks nya fiende?

frank-walker

Vi vet inte, men han ser lite ut som Putin. Först vägrar han skaka hand med Frank, och senare hånglar han med Claire. Kom igen, vad har Frank någonsin gjort för att förtjäna detta?

claire-walker

 

Kommer Tusk och Frank att börja samarbeta?

house-of-cards-tusk-underwood

Relationen mellan Frank och supermiljardären är inte direkt den bästa. Efter att ha stridit emot varandra via valfonder, och ett ordkrig mot Kina bad Frank Raymond att byta sida – mot president Walker. Tusk vände Frank ryggen. Men nu är Walker petad, och det vore otaktiskt av affärsmannen Tusk att inte försöka komma överens med en av världens mäktigaste män.

 

Är Doug verkligen död?

Senast vi såg Franks skallige allt-i-allo låg han liggandes orörlig och blodig i en dunge. Efter att under en längre tid ha hållit den före detta call girlen Rachel Posner i ett järngrepp – hon visste för mycket om Peter Russos död – slog hon till slut tillbaka, med en stor sten.

Doug_Stamper_dead

Om Doug är död kan en utredning leda strålkastarna mot Vita huset och mordet på Peter Russo. Om Doug inte är död kommer det bli svårt att reparera relationen till Frank som inte gillar folk som misslyckas. Men samtidigt, hur klarar sig Frank utan sin ständige följeslagare, behjälplig när det gäller allt ifrån spionage till att röja undan spår efter mord?

 

Varför gråter Gavin?

gavin

Hacktivisten har spelat ett farligt dubbelspel med FBI och journalisten Lucas Goodwin. Han har mycket att förlora och sitter på mycket smaskig information. Vad som än driver honom till tårar i trailern, hoppas vi att allt är okej med hans husdjur Cashew (vilket djur det nu är?).

house-of-cashew

 

Jonatan Loxdal

* * *

Läs också!

5 vintermer du borde lära dig nu

Andrev Walden: Varför använder Gandalf sin trollstav på helt fel sätt – i alla filmer?

10 saker SVT:s nya serie Jordskott stulit från Twin Peaks

Annons

Dela (27)
Tweeta

Annons


Laddar