Hoppa till innehåll

House of Cards läggs ner – det blir den sista säsongen av succéserien

Johanna Lejon

Snart är det dags för säsong 6 av Netflix hyllade serie House of Cards. Men sedan är det slut. Serien går i graven.

Produktionen av den sjätte säsongen av House of cards pågår för fullt. Men nu kommer beskedet från streamingjätten Netflix: den sjätte säsongen blir också den absolut sista. Detta trots att serien, där bland andra svenska Joel Kinnaman medverkar, har varit en av Netflix absolut största succér. Den har setts av miljontals människor och har Emmynominerats hela 52 gånger.

Beslutet om nedläggningen sammanfaller med sexanklagelserna mot Kevin Spacey, som ju spelar huvudrollen i House of Cards – Frank Underwood. I söndags anklagades Kevin Spacey för att ha gjort närmanden mot skådespelaren Anthony Rapp. Det hela ska ha inträffat för trettio år sedan, då Anthony Rapp bara var 14 år gammal.

Kevin Spacey svarade på anklagelserna snabbt. På Twitter bad han om ursäkt och kallade det hela ett ”djupt opassande berusat beteende”. Samtidigt skrev han dock att han inte kunde minnas tillfället.

Enligt Variety har Netflix skrivit ett uttalande där det framgår att de är ”djupt bekymrade” över anklagelserna mot Spacey och att de har samlat hela House of Cards-teamet för att ”stötta sina medarbetare och se till att de känner sig trygga”.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.