6 hetaste svenskarna att hålla koll på i Stanley Cup-slutspelet

Café träffade NHL Tonight-experten i New York och bad honom hjälpa oss med att berätta vilka svenskar som vi ska hålla ett extra öga på under Stanley Cup.

Albin Wiberg  |  Publicerad 2018-04-12 14:11  |  Lästid: 2 minuter

Natten till torsdagen drog NHL-slutspelet igång – jakten på Stanley Cup är inledd! Svenskar som Daniel och Henrik Sedin, Henrik Lundqvist och Jacob Markström missade årets slutspel men det finns en drös framstående svenskar kvar i racet om bucklan.

Henke Lundqvists gamla back-up Kevin Weekes är numera frispråkig expert på NHL Tonight och när Café träffade honom i New York passade vi på att be honom lista Stanley Cup-slutspelets giftigaste svenskar. Vi fick hejda honom vid sex.

1. Carl Hagelin, Pittsburgh Penguins

– Han spelar som bäst i de stora matcherna, och få spelare i ligan kan på egen hand sätta tempot i en match som han, både offensivt och defensivt.

2. Anton Strålman, Tampa Bay Lightning

– Jag sa åt dem i Rangers att de skulle signa honom när de släppte honom till Tampa. Han är stabil, följsam, stressar aldrig upp sig och är en av de bästa på att täcka skott. Han har den instinkten.

3. Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

– ”Heddy” kan kontrollera en match som ingen annan. Han är 195 cm, men åker skridskor som om han var 1,70, en viking på skridskor. När han får upp farten är han extremt svårstoppad.

4. William Nylander, Toronto Maple Leafs

– Håll ett öga på min pojk ”Willy”. För bara tio år sedan när jag spelade med hans farsa sköt Willy och Alex på oss efter träningarna, och redan då kunde man se att han kunde bli något.

5. Viktor Arvidsson, Nashville Predators

– Redan tidigt förra säsongen, då Nashville nådde final, snackade jag med deras stjärnback P. K. Subban, och han tyckte att ”Arvie” var deras mest värdefulla spelare. Deras coach Peter Laviolette har sagt att han är så smart och dedikerad att han inte behöver coachas.

6. William Karlsson, Vegas Golden Knights

– Wild Bill har fått sitt välförtjänta genombrott i år. Jag tyckte att han var bra redan i Columbus, men i Las Vegas har han blommat ut. Han är ruskigt giftig och gör mål både på skott, dribblingar, styrningar, returer… Det är något nytt varje match.

Och vilket lag vinner?

– Nashville slår Vegas i västra konferensfinalen och Boston slår Pittsburgh i den östra. Och förutsatt att Tuuka Rask får ordning på sitt psyke tar Boston hem det.

Läs också: NHL-stjärnan Carl Hagelin utser ligans bäst klädda män

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-04-12 14:11