NHL-stjärnan Carl Hagelin utser ligans bäst klädda män

Pittsburgh Penguins är en av favoriterna att ta hem Stanley Cup, och det med en supersvensk i laget. Café träffade Carl Hagelin i New York.

Albin Wiberg | Foto: IBL  |  Publicerad 2018-03-20 15:19  |  Lästid: 2 minuter

I vår stormar han mot en tredje rak Stanley Cup-vinst med sitt blytunga Pittsburgh Penguins. Och han gör det med stil. Vi fick ett ”locker room-talk” med NHL:s vassaste tempospelare, hårfagre Carl Hagelin, för att ställa frågan vi alla vill ha svar på.

Carl Hagelin (till höger) och Sidney Crosby visar upp Stanley Cup-bucklan efter andra raka titeln i världens bästa ishockeyliga.

Vad har du i den för alla sportproffs heliga necessären?

– Den är väl inte alltför imponerande. Jag har en deodorant och en eau de toilette, nagelklippare, tandborste, tandkräm och en burk med hårvax. Det är inte mer än så. Jo, en lotion, den är viktigast av allt, för det är många duschar och speciellt när vi åker till kallare områden spricker läpparna direkt och det börjar klia över hela kroppen om man inte smörjer in sig då och då.

Du svettas en del?

– Ja, de tar tester på oss för att vi ska få i oss tillräckligt med vätska och salt. Spelar man i till exempel Florida så svettas man mer och när det blir slutspel inför fullsatta arenor blir isen mjukare och jobbigare att åka på.

Carl Hagelin tillhör en av de spelare med bäst koll på hur man klär en hockeylekamen med stil i hela NHL. Vi bad honom välja ut de tre spelare han lirat ihop med som han tycker hade vassast skuren garderob.

1. Henrik Lundqvist, New York Rangers.

Henrik Lundqvist.

 

2. Chris Letang, Pittsburgh Penguins.

Chris Letang.

3. Ian Cole, Columbus Blue Jackets.

Ian Cole med sin fru Jordan Rockwell.

Carl Hagelin har vunnit Stanley Cup tillsammans med Pittsburgh Penguins två år i rad: Säsongen 2015-2016 och 2016-2017. Nu jagar han och laget sin tredje raka titel.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-03-20 15:20