Annons
Annons

7 otroliga saker modeskaparen Karl Lagerfeld varit med om

Karl Lagerfeld, 82, är en av modevärldens absolut mäktigaste och mest inflytelserika. Men han är också ett unikum: Självsäker, originell och en person som säger så här till femåringar på flygplan: - Du sover i ditt säte, älskling. Jag måste komma fram fräsch, det behöver inte du. Var inte självisk.

Tobias Skagerström

Forskare vill DNA-testa honom

När man blir äldre brukar de flesta sluta jobba och ta det lugnare för att njuta av pensionen. Men inte Karl Lagerfeld som vid 82 års ålder kör vidare i ett högt tempo och flyger fram och tillbaka för att vara inblandad i tre olika märken. Modeikonen ska ha så onormalt mycket energi att enligt honom själv vill forskare DNA-testa honom.

Annons

– Jag blev tillfrågad av någon att göra detta. Därför att de tror att jag inte är normal. Jag vägrade blankt, men tror att det är ett smickrande förslag, eller?, säger Lagerfeld till novembernumret av brittiska Vogue enligt The Telegraph.

 

Visningarna

Under Paris Fashion Week slog Karl Lagerfeld och Chanel på stort och gjorde visningen byggde en egen ”flygplatsterminal”. Grand Palais gjordes om totalt och en flygplatsterminal byggdes upp för att visa upp kläderna. Tidigare har modeikonen även återskapat stormarknader och trädgårdar för sina modevisningar.

 

Galna citat

Karl Lagerfeld har sagt flera roliga, konstiga och annorlunda saker. Här är några av hans bästa citat:

Om att ha barn: ”Barn får dig att se ut som hundra år gammal och jag vill inte det.”

Om mjukisbyxor: ”Mjukisbyxor är ett tecken på nederlag. När du har förlorat kontrollen över ditt liv så köper du ett par mjukisbyxor.”

Om sin ödmjukhet: ”Jag är väldigt jordnära, bara inte den här jorden.”

 

Inte så bra hand med barn

När Karl Lagerfeld flög tillsammans med modellen Brad Kroenig och hans femårige son Hudson blev det kanske lite stel stämning på planet. Det fanns bara en säng på planet och den yngste passageraren frågade var han skulle sova. Modeikonen visste vem som skulle få sova skönt i sängen och hade inga problem med att berätta det för femåringen.

– Du sover i ditt säte, älskling. Jag måste komma fram fräsch, det behöver inte du. Var inte självisk, sa Lagerfeld enligt amerikanska tidningen The New York Times.

 

 

Bantningen

Karl Lagerfeld tappade 42 kilo på 13 månader. Modeikonen sa att han ville gå ned i vikt så att han kunde bära kläder designade av Hedi Slimane. För att hjälpa honom med detta kom Dr Jean-Claude Houdret på en diet speciellt för Lagerfeld och den resulterade sedan i en bok.

 

Ser enbart framåt

Att minnas sina framgångar är inget för Karl Lagerfeld som inte vill prata om gamla tider utan ser bara framåt. Han ville inte prata om sin 50-åriga karriär med Fendi eller sina 32 år på Chanel. Istället har modeikonen kallat nostalgi för ”ett kreativt gift” och det är enbart framtiden som gäller för modeikonen.

 

 

Han vill inte gå i pension

Modeikonen jobbar på även vid 82 år ålder och säger själv att han vill inte gå i pension.

– Varför skulle jag sluta arbeta? Om jag gör det så dör jag och allt tar slut, har Lagerfeld sagt till Vogue.

 

Foto: All Over Press.

Annons

Dela (25)
Tweeta

Annons


Laddar