7 sista-minuten-klappar till den som älskar vin

Är du också (som vanligt) ute i sista minuten med julklapparna? Lugn, räddningen är nära! Här är sju klockrena tips till kompisen/släktingen som gillar vin.

Andreas Grube  |  Publicerad 2017-12-22 10:44  |  Lästid: 2 minuter

”Champagne”
Nyutkommen, maffig och riktigt lyxig bok från författaren Peter Liem. Både fullpackad med nördfakta och snygg som coffee table-bok. I själva förpackningen finns också en utdragbar låda med kartor och annan underbar vininformation. Suverän bok!

Prenumeration på Noble Rot
Noble Rot är namnet på både en cool vinbar i London och ett nyskapande och kul vinmagasin (både baren och tidningen drivs av samma gäng). Kommer ut med fyra mastiga nummer om året och kan vara svår att hitta i svenska affärer, så en prenumerationsklapp kommer garanterat bli succé.


”Secrets of the Sommeliers”
Framför allt en bok till den redan hyfsat initierade vinvännen. Går på djupet i allt från blindprovning till vininköp, med massor av tips, råd och inspiration.

En riktigt schysst öppnare
Jo, det är skillnad på öppnare och öppnare. Och en riktigt bra variant är ett måste för alla med någorlunda vinintresse. Som den här till exempel: bra kniv, stabil i handen, och dessutom snygg för ögat.

”Cork Dork”
Sjukt underhållande och lättläst bok av Bianca Bosker, som är den perfekta klappen till den som är nyfiken på vin men som ännu inte vågat ta steget fullt ut till att bli en full blown wine geek. Har, välförtjänt, toppat bästsäljarlistor i många länder.

Vinprovning
Finns hur många ställen och sajter som helst som erbjuder vinprovningar – från amatörnivå till mer på-djupet-varianter. En bonus med den här klappen är ju också att man själv kan få följa med…

Moleskine vinjournal
Snygg och pedagogisk anteckningsbok där du kan skriva ner alla dina vinupplevelser. Både snygg, exklusiv och praktisk.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar