Hoppa till innehåll

30 julklappstips för dig som är ute i sista minuten

Å ena sidan: Klart att vi ska konsumera mindre och hållbarare, men å andra sidan: Kolla så många fina saker gaaaaah! Jag tar mitt ansvar och vägleder den som väntat till sista veckan med klappköpen. (Okej det är i princip 30 saker jag själv vill ha, men ibland är jobbet enkelt och så är det … Continued

Å ena sidan: Klart att vi ska konsumera mindre och hållbarare, men å andra sidan: Kolla så många fina saker gaaaaah! Jag tar mitt ansvar och vägleder den som väntat till sista veckan med klappköpen. (Okej det är i princip 30 saker jag själv vill ha, men ibland är jobbet enkelt och så är det bara.) Smidigt också med julklappstips från 185 kronor till en miljon hihi hoho.

1. Uggsgaloscher

Uggsstövlar är de perfekta vinterpjucksen förutom den lilla lilla detaljen att de inte uppskattar väta. Sån tur då att du köpt galoscher till dina. Blir det svart eller den lite mer vågade ”canary”? 585 kr HÄR.

2. Dykarklocka från Seiko

Otrolig. Automatisk, supertålig, ser både 80s retro och modern ut. Om jag har en själv? YOU BET! 15998 kr HÄR.

3. Den ENDA krämen

Du och jag, vi vet ju att vi män får ha lika mycket krämer som kvinnor, så det är inte det. Men vi kanske inte orkar? Fint då att Verso gjort krämen to end all krämer: en allroundansiktskräm som också ger en SUBTIL brunhet till ditt jolmiga och trista julfejs. I mitt ansikte hela vintern! 500 kr HÄR.

4. Japansk verktygslåda

Om man nu behöver en verktygslåda (det behöver man) så ser jag ingen anledning till varför den inte ska vara blå, japansk och gjord av ett och samma ark stål. 1145 kr HÄR.

5. Påslakan från Magniberg

Gänget på Magniberg säger inte att deras påslakanet ”Wall street” är tillverkat av kraschande finansgrabbars avlagda skjortor – men de säger inte heller att det INTE är så. Från 1995 kr HÄR.

6. Perfekta ölglas

Lövtunna kanter och alldeles lagom storlek för att ölen ska vara kall till sista klunken. Glasgenierna på BOBO gör det igen! 350 kr för 2 st HÄR.

7. Trådlös vinylspelare

Du vill spela upp dina gamla Crydamoure-vinyltolvor till exempel i ditt Sonossystem? Allt du behöver är 800 dollar och den HÄR länken.

8. Flamboyant guldring

Få den där Wiseguy-känslan utan att behöva ta över restaurangverksamheter eller mörda folk. Ring i 14 karat guld för 8019 kr HÄR.

9. Deppig ballonglampa

Det är alltså inte lampan som är deppig – tvärtom. Det är att den ser lite ut som en ballong som är deppig… nä jag vet inte heller vad jag babblar om. 7500 kr i alla fall HÄR.

10. Japansk Wunderbaum

Ryktet gör gällande att Ronny & Ragge bytte ut sina Wunderbaums mot dessa från retaW när kamerorna stängdes av. 185 kr HÄR.

11. Rökelsehållare från Gucci

Va sa du? Om jag känner till att det finns fina rökelsehållare som är mycket billigare än det här konstverket från Gucci? Jo tack, det känner jag till, herr Grinch. 2287 kr HÄR.

12. Luddigt lyxig Loewe-halsduk

På något sätt är Loewes halsdukar lite mjukare, lite snyggare, lite varmare, lite… ja, bättre bara. 2500 kr HÄR.

13. Tennhylla eller konstverk?

En hylla som gjord för att agera avställningsplats för ett glas med något riktigt gott i. 1700 kr HÄR.

14. Klurigt spel

Ni vet den där störiga släktingen som tjatar hela julen att ”vi kan väl spela nåt?” Det är jag! Och därför har jag googlat fram tre klockrena speltips som inte hör till de vanligaste. 193-349 kr kostar’om.

WAVELENGTH

JUST ONE

THE MIND

15. Elmoppe

Kanske inte en budgetgåva men hur italienskt coolfånig kommer man inte känna sig på den här? 15990 kr HÄR.

16. Kattkuddar av Warhol

Kuddar utformade efter katter som Andy Warhol har ritat. Frågor på det? 499 kr styck HÄR och HÄR.

17. Lite konst

Konst är en kanonpresent! TILL EXEMPEL de här två av Galina Lugonja. 2500 kr styck HÄR och HÄR.

18. Aluminiumvas eller konstverk?

Ja men du ser ju själv? Vilken jäkla praktvas! 3500 kr HÄR.

19. Japanska knivar

Japansk kökskniv: GAAAAH! Nu får man ju egentligen inte ge bort en kniv pga 100 års olycka, död och pina, så be om en krona tillbaka från mottagaren och låtsas att det är en (märklig) affärstransaktion. 970 kr resp 2760 kr HÄR och HÄR (där man också kan läsa om hårdhetsgrader och pakka-trä osv mm).

20. Parfym från Stora Skuggan

Tusen gånger om dagen minst får jag frågor om mina favoritdofter och cirka 929 gånger svarar jag Stora Skuggan. MIN doft heter Moonmilk men alla är otroliga. 1400 kr HÄR.

21. Vin

Ge bort ett dyrt, bra och kul vin, strunta i tjafset med lagring och sånt och kräv att mottagaren öppnar den ögonaböj. Hets! Jag tycker mycket om de klassiska USA-vinisarna från Ridge. Nu på Bolaget finns en Zinfandel för 349 kr och en blandning av mest Zinfandel plus petit sirah och carignan för 449 kr och tuffa cabben från 2019 för 645 kr. HAFFA!

22. Mer konst

När nu Sara Lundkvist gjort så fantastiska pluppar, förlåt portaler, är det din förbaskade plikt som medborgare att få upp dem på landets väggar. 8900 kr resp 9900 kr HÄR och HÄR.

23. Sprit

Vore det nu inte så himla dumt att ta sig en på-jobbet-stänkare ur ett dyrt kristallglas efter lunchen så skulle nämnda stänkare vara den här. 659 kr på SYSTEMET.

24. En resa med Finnair

Vore det nu inte så himla dumt att ta sig en Asien-tripp i business class till Seoul så skulle nämnda tripp bokas med Finnair. Från 18538 kr HÄR.

25. Luktisljus

Ja, något dyrt och lite märkligt namngivet doftljus MÅSTE du ju ha framme så varför inte ett D.S. & Durga som dessutom är så roligt att säga? 699 kr HÄR.

26. Den ENDA skjortan

Om den här mjuk-tuffa skjortan från Séfr tar slut KAN det bero på att jag köpt samtliga exemplar och inreder min nya mancave med dem. 2000 kr HÄR.

27. Perfekta vinglas från Riedel

Vinglas med love handles! Glasgenierna på Riedel gör det igen! Winewings Cab, 461 kr HÄR.

28. Bok

En bra bok är den bästa kryddan, som jag brukar säga. Nicoles bok är mycket intressant för den som är på en inre upptäcktsresa och Klas… ja han är ju Klas, och det säger jag utan att ha läst hans nya. 243 kr resp 219 kr HÄR och HÄR.

29. Bil

Vad ger man till den som har allt utom en superhärlig bil? En Volvo XC90 kanske! Cirka 1000000 kr HÄR.

30. Ge bort en kurs

Träpallskursen från Formlabbet är bara ett av miljardtals kul exempel på kurser – ge bort keramikglädje, tuftningskompetens eller akvarellambitioner. Från 2900 kr HÄR.

Johan Hurtig Wagrell är komiker, poddare och skribent med ett inte så hälsosamt intresse för mode i allmänhet och japanska t-shirts i synnerhet. Här skriver han om just mode – OCH OM SITT HÖGINTRESSANTA LIV!!!

Email: denjohanhurtig@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.