Annons

9 saker du måste genomlida för att verkligen känna att det är vår

När du har gjort allt på listan kan du definitivt säga att det är vår, på riktigt!

Joel Linde

När solen väl bryter igenom det grå molntäcket som kvävt oss sedan november vill vi så gärna släppa alla hämningar och skyffla in våren så snabbt vi bara kan. Och ibland får vi bita ihop lite för att få det att gå snabbare.

Annons

 

1. Du tvingas sitta på blöta och kalla saker

För att det verkligen ska bli vår krävs mer än vårjacka, vita tygskor och solbrillor. Det krävs också att du släpar ut engångsgrillen i en park, slänger på några schyssta korvar, och sitter där och fryser tills rumpan är ordentligt nedkyld och näsan börjar rinna. Då är det vår.

Gilla Cafe.se på Facebook

2. Du jagar barer i rätt väderstreck

Under andra tider på året väljer vi bar efter musik, pris eller publik, men nu tvingas vi till en utdragen jakt efter ett ställe som har stolar i härligt solläge. Det kan ta ett tag, och du kanske får nöja dig med fulöl på fat eller smaksatt tyskt vin på petflaska, men ska du ha vår får du stå ut med det.

alkoholvanor-unga

3. Svinkalla after works

Det är världens bästa idé när ni sitter på kontoret och ser solen måla upp paradiset där ute, men när arbetsdagen är slut, du har hunnit bli hungrig och trött, och ni väl går utanför dörren inser ni att solen är borta och det inte är särskilt varmt, trots allt. Men nåde den som sabbar våren genom att påpeka detta faktum.

4. Du dammar av vårjackan (på TOK för tidigt)

Solen skiner, så att det forfarande inte är mer än 8 grader spelar inte så stor roll. För om du tar på dig vårjackan BLIR det per definition vår, trots att du fryser mer än du gjorde i januari.

5. Du fryser händerna av dig mot ölglasen

Om man kan sitta och njuta på en solig uteservering så är det inget snack om att det är vår. Därför sitter vi där och trängs under den sista fleecepläden samtidigt som vi fryser händerna av oss mot iskalla ölglas. Det är där, mellan din blåtonade hand och det frostiga glaset, du riktigt KÄNNER att det är vår.

LÄS ÄVEN: 12 stora fördelar med att vara singel

uteservering-glas

6. Du bokar sönder kalendern

Den här tiden på året blir vi riktigt översköljda av inbjudningar till olika evenemang, och oavsett om vi har tid – eller ens egentligen vill delta – tackar vi ja till i princip allt. För varje gång vi gör det får vi en liten kick, och för en sekund får vi befinna oss i den där soliga parken med en kall öl i handen och må bättre än vi någonsin mått tidigare.

7. Världen blir mörk

Det är lite av en paradox, för när solen väl gör din tillvaro ljusare, blir världen mörkare eftersom våren kräver solglasögon. Ju längre vi pressar våra solglasögonbeklädda ansikten mot solen, desto mer vår blir det. Även efter att solen gömt sig bakom husen och din omgivning blir allt mörkare får de vila kvar mot näsryggen, för den goda sakens skull.

top gun solbrillor high five

8. Du fryser ända in i trumhinnan

Hade det varit lika varmt (kallt) i oktober skulle vi garanterat fortfarande ha kört på mössan, djupt nerdragen över öronen. Men nu handlar det om att locka fram våren, och våren kräver keps.

9. Du får inte lyssna på vilken musik du vill

Även om det inte riktigt är din stil så vet du att Håkan Hellström och Veronica Maggio kommer ta över varenda fest och uteservering. Det går liksom inte att komma undan, om du vill ha vår alltså.

barack Obama lyssnar musik

 

LÄS ÄVEN: 13 skills du behöver för att klara dig i Sverige

Annons

Dela (44)
Tweeta

Annons


Laddar