A$AP Rocky om tiden i svenskt fängelse: ”Tråkigaste du kan tänka dig”

Rihanna och Asap Rocky

I en stor intervju med GQ öppnar artisten upp om tiden i svenskt fängelse, Rihanna och Trump.

Robin Åberg  |  Publicerad 2021-05-21 17:49  |  Lästid: 2 minuter

Det var under en turnéstopp i Stockholm sommaren 2019 som den den amerikanske artisten och hans livvakter fångades på film när de hamnade i bråk med två män. Det hela slutade med att Asap Rocky frihetsberövades och senare dömdes till villkorlig dom och skadestånd för misshandel.

Som ni kanske minns ledde detta till en redig cirkus där rappare efter rappare gick ut och aviserade sin bojkott av Sverige. Även Donald Trump engagerade sig genom att ringa till Stefan Löfven och erbjuda sig att betala borgen för artisten, något som inte är möjligt inom Sveriges rättssystem.

I en intervju med GQ talar ASAP ut om den dryga månad han spenderade i svenskt häkte. Maten var tydligen ”skräp” men Kronobergshäktet var åtminstone renare än det ökända fängelset Rikers i New York. Att vara i nästintill total isolation i en månad säger han var ”förmodligen det tråkigaste du kan tänka dig”.

ASAP Rocky i Globen, december 2019. Foto: Getty

Tiden på häktet spenderade ASAP Rocky med att be, träna och skissa på kläder till ett samarbete med Marine Serre som den hyperkreativa person han är.

Om Trumps medverkan till hans frisläppande säger Asap Rocky att det är ett ”missförstånd. Han hjälpte inte, han ansträngde sig och önskade att jag skulle komma hem, men han friade mig inte”. Istället blev han rädd att Trumps tweetande skulle hålla honom inlåst längre bara för att de svenska myndigheterna då skulle vilja visa att de inte tänkte böja sig för presidentens påtryckningar.

Trots allt verkar han tacksam för att Trump tog sig tid för hans sak. ”Han tog sig tid för min skull. Det gjorde mig glad när jag var där, för när du sitter inne känns det som att ingen bryr sig.”

Rihanna och Asap Rocky på Paris modevecka 2018. Foto: Getty

Trots att flera av hans kollegor deklarerade att de skulle bojkotta Sverige framöver verkar ASAP inte hysa något agg mot Sverige och säger att han inte skulle ha några problem att spela här igen. Dessutom spelade han faktiskt i Globen redan i december 2019, bara några månader efter domen.

I samma intervju talar rapparen även om sitt förhållande med Rihanna som han kallar ”mitt livs kärlek” och hintar om ett kommande samarbete med surgubben Morrissey på kommande albumet All Smiles.

Hela intervjun med ASAP Rocky finns att läsa här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-07-09 09:18