Hoppa till innehåll

Åbro släpper Eminem-öl – 12 år efter virala klippet med rapparen

Ey Bro, Åbro

”Ey’Bro” är en lättdrucken ljus lager i kortburksformat och kostar 7,90 kronor.

Missade man att hoppa på tåget 2008 kan man lika gärna göra det 2020. Svenska Åbro släpper nu en öl baserat på den haussade videon när Eminem, Proof och managern Paul Rosenberg skämtar på om namnet på Åbro – ”Ey’Bro!”. Faktum är att klippet filmades redan 2001 när Eminem och hans rapkollektiv från Detroit, D12 besökte Stockholm och Globen för en spelning. Klippet spreds emellertid inte förrän 2008 då den laddades upp på Youtube.

Pilsnern är enligt Åbro själva en lättdrucken ljus lager med mild beska och en ”hyllning till vänskapen, till alla fina stunder du haft och kommer ha med dina allra bästa polare”. Burkens design är illustrationer av olika typer av tatueringar.

– Tyvärr äger inte vi rättigheterna till videon på Eminem så vi kan inte använda oss av den och alkoholreglerna i Sverige är väldigt restriktiva. Men vi hoppas att många sett videon och förstår kopplingen mellan Ey’bro och Åbro, säger Amelie Dunge, marknadschef på Åbro till tidningen Resumé.

Åbros ”Ey’Bro” kommer som 33 centiliters burk med en alkoholhalt på 5,0 %. Ölet finns på Systembolaget nu och kostar 7,90 kronor + pant per burk.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.