Hoppa till innehåll

Absolut lanserar halvfärdig pappersflaska – bara i begränsad upplaga

Jesper Johansson

En halvfärdig produkt som dessutom är lite svår att få tag på. Känner du dig lockad? Absolut har nu lanserat sin vodka i pappersflaskor.

Absolut har idag lanserat en ny typ av förpackning. Absolut Paper finns nu på svenska marknaden och spriten är omsluten av en pappersflaska som till 57 procent är FSC-märkt. Slutmålet är att skapa en flaska som till 100 procent är biobaserad, så länge får konsumenter och leverantörer ”nöja sig” med att vara med på innovationsresan samtidigt som man har sin svenska vodka i en brun pappersflaska som ju trots allt är bättre för miljön än det mesta.

Absolut skriver i ett pressmeddelande att man har som ambition att hitta fler hållbara förpackningslösningar och minska miljöpåverkan på en global nivå. Och med den här releasen vill man också motta feedback för att få större kunskap om hur flaskan klarar sig genom hela värdekedjan – och hur den tas emot av konsumenter.
”Även om utvecklingsarbetet är halvfärdigt är planen helklar – flaskan ska bli 100 procent biobaserad. Det som krävs för att nå vårt mål är komplext, kräver tid, samarbete och ny teknik – vilket är vad som gör det här så spännande. Ett steg vidare på resan tar vi genom att bjuda med konsumenter, leverantörer och transportörer på innovationsresan, vi ser stort värde i att ta vara på inspel från de som använder produkten i dess rätta miljö,” säger Elin Furelid, Director of Future Packaging på Absolut.

Men den som är sugen på att få ha en pappersversion av vodkan måste till viss mån skynda sig. Upplagan med pappersflaskan kommer nämligen ”bara” finnas i 15 000 exemplar på Systemet.
”Pappersflaskan är ett steg på vägen och ger oss en chans att utöka vår portfölj av olika förpackningar och visa vart vi är på väg. Vi vill öppna för diskussion kring alternativa lösningar och i längden påverka konsumentbeteenden och arbeta tillsammans med andra aktörer i frågor kopplade till infrastrukturen för återvinning”, säger Elin Furelid.

Bra med en miljömässigt bättre förpackning och roligt med något nytt i barskåpet. Det negativa är väl att det klassiska klirret på väg hem från Systembolaget i framtiden byts ut mot ett dovt ”bonk”.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.