KDU-topp kallar Pride för perversa veckan – och gör historiens sämsta pudel

En politiker som trampat i klaveret kan i vissa fall hjälpas av att göra en pudel, be om ursäkt och ta på sig allt ansvar. Men i andra fall framstår det endast som patetiskt och de lurar helt enkelt ingen.

Joel Linde | Foto KDU  |  Publicerad 2017-08-01 11:24  |  Lästid: < 1 minuter

Stockholms Pridevecka har startat, men sitter du i Kristdemokratiska ungdomsförbundets styrelse kallas den ibland istället för perversa veckan. Åtminstone av Adam Davidsson.

“Ser i sociala media att perversa veckan dragit igång i Stockholm. Finns det nåt slags filter för att förskonas från uppdateringar därifrån.?” skriver han, rapporterade DN.

Efter att Adam tvagat av sig synden i sina befläckade ögon tänkte han kanske ungefär “oj, just det, jag representerar ju ett parti som kanske inte uppskattar att personer i deras styrelse offentligt uttrycker gammal mossig homofobi. Det får jag ju bara göra bakom stängda dörrar.” Och så raderade han tweeten – som tyvärr för hans del redan hade förevigats och spridits av operasångaren Rickard Söderberg.

KDU tog avstånd. KD tog avstånd. Och även Adam själv verkar ta avstånd, för tydligen menade han inte riktigt det som alla andra uppfattade att han menade.

I en efterföljande tweet skriver han:

"Jag är ledsen om någon blev sårad eller kände sig nedvärderad av gårdagens tweet. Det var verkligen inte min mening."

Det kan så klart vara svårt att uttrycka sig specifikt och träffsäkert, men som "politiker, krönikör, frilansande ledarskribent m.m." kan det väl rimligtvis inte ha blivit så fel när du kallade hela HBTQ-rörelsen för pervers och önskade aldrig behöva se dem? Eller, vad var det egentligen du menade, Adam? För folk verkar tyvärr inte riktigt köpa din ursäkt.

I augusti 2015 twittrade samme Adam "1. Låt kustbevakningen bogsera migrantbåtarna i Medelhavet tillbaka dit de kom ifrån. 2. Medfinansiera Ungerns stängsel mot Serbien. #migpol".

#VadMenarAdam?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 23:37