Annons

Adidas, Nike och American Apparel firar Pride – och hånar Donald Trump

Tre specialkollektioner släpps i dagarna för att fira den officiella Pride-månaden.

Tom Cehlin Magnusson
Adidas, Nike och American Apparel firar Pride – och hånar Donald Trump

Adidas, Nike och American Apparel är några av de märken som firar juni månad som Pride-månad genom att släppa kollektioner som ska hylla LGBTQ-människor världen över (Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Queer).

Annons

I Adidas och Nikes fall rör det sig om varsin kollektion där märkena pryder existerande plagg med regnbågens palett, både vad gäller kläder som sneakers. Adidas har låtit sin Superstar-sneaker få regnbågsfärgstänk över sig i sann Jackson Pollock-anda, medan märkets klassiska Stan Smith-sko har fått en mer subtil behandling. I Nikes “Be True”-kollektion är det Air Max Zero som man låtit vara helt vit sånär som en färgaccent vid skons häl, tillsammans med mer kulörta löparskor och kläder. Båda märkena kommer donera delar av intäkterna till välgörenhetsorganisationer som stödjer LGBTQ-människor.

Gilla Cafe.se på Facebook

adidas-originals-pride-2016_zlc25g

nikebetrue

I American Apparels kollektion har man låtit trycka “Make America Gay Again” på t-shirtar, linnen, tygpåsar och en viss röd keps som påminner en hel del om en keps som annars brukar synas på en arg man med små händer. 30 procent av kollektionens intäkter kommer också att doneras till arbetet med att förhindra diskriminering av LGBTQ-communityt.

american-apparel-pride-collection-01

american-apparel-pride-collection-03

Juni är i USA officiell Pride-månad för att fira minnet av Stonewall-upproren som skedde under slutet av juni 1969. Protester och demonstrationer genomfördes då efter att gästerna och personalen på gaybaren The Stonewall Inn på nedre Manhattan utsatts för våld och polisbrutalitet. I Sverige sker den största Pridefestivalen i Stockholm 25-31 juli.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar