Hoppa till innehåll

Så hyllas Adidas för sitt klockrena svar till alla homofober

Adidas hälsning på Alla hjärtans dag fick över 100 000 kommentarer – och en del var riktigt förbannade. Men företaget hanterade det hela mästerligt.

Adidas skrev nyligen in en klausul i sina globala sponsorkontrakt där de slog fast mångfald som en ”central del i Adidas filosofi” och att ”detta avtal kan varken avslutas eller modifieras om atleten kommer ut som HBTQ-person”.

Lagom till Alla hjärtans dag lade företaget upp en bild på Instagram med texten ”den kärlek du får är lika stor som den kärlek du ger”.

The love you take is equal to the love you make.

Ett foto publicerat av adidas (@adidas)

  Men att paret på bilden verkar vara två tjejer upprörde en del av Adidas följare. Tusentals kommentarer trillade in, bland annat om att Alla hjärtans dag är till för heterosexuella. På det svarade klädmärket kort att ”nej, den här dagen är för kärlek”. instagram Andra hotade med att ”byta till Nike”, men de kan behöva tänka om. Även Nike uppmärksammar HBT-frågor med kollektionen BeTrue.

A closer look at Nike’s colorful, pro-LGBT #BeTrue collection: http://t.co/3L8yPhDu31 pic.twitter.com/dxnxfxiWoL — Esquire Magazine (@esquire) 12 juni 2013

Nu hyllas Adidas i sociala medier och på det stora hela verkar de ha vunnit fler följare än de förlorat.

Me: *thinks about buying adidas* pic.twitter.com/2PytjzRYhi

— Lunar Goddess (@girlswithtoys) 15 februari 2016

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.