Viktigt på riktigt: Stannar Adidas nya in ear-hörlurar kvar i öronen när du springer?

Adidas in ear-hörlurar FWD-01

Adidas ger sig in på hörlursmarknaden med två nya hörlurar skräddarsydda för träning. Café testar de trådlösa in ear-lurarna FWD-01 enligt testmodellen ”Viktigt på riktigt”.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-09-30 15:00  |  Lästid: 3 minuter

Med två nya trådlösa hörlursmodeller (in ear-modellen FWD-01 och on ear-diton RPT-01) utvecklade för träning ger sig sportjätten Adidas in på riktigt på hörlursmarknaden. Men hur bra är egentligen in ear-modellen, som är framtagen att passa löpning? Café testar enligt testmodellen ”Viktigt på riktigt”.

Viktigt på riktigt – hur bra är Adidas trådlösa in ear-träningslurar?

HUR SNYGGA ÄR DOM?

Förtjusande – för att vara in ear-hörlurar. Den stickade kabeln, som ska vara extra tålig mot svett, lyfter definitivt utseendet.

STANNAR LURARNA KVAR I ÖRONEN NÄR DU SPRINGER?

Antingen har jag landets knepigaste hörselgångar eller så har tillverkarna till de tidigare in ear-hörlurar jag provat misslyckats, för nåt ÄR det. Jag har aldrig gillat in ear-lurar av just den anledningen. Det verkar snudd på omöjligt att få snäckorna att stanna kvar i rätt position i öronen i längre än fem minuter. Så, att snäckorna potentiellt ska sitta kvar under en löptur? Uppdrag: omöjligt. Trodde jag. Men tro på fan: Adidas-lurarna satt faktiskt kvar under mina två lufsande löprundor med hörlurarna. Amen.

JAHA, DE SITTER KVAR I DINA ÖRON SÄGER DU, MEN FUNKAR DOM VERKLIGEN FÖR ALLA ÖRON?

Svårt att svara på, men med lurarna får man fyra olika storlekar på ploppen för öronsnäckan och fyra olika vingar borde lurarna passa de flesta öron.

Adidas hörlurar FWD-01

HUR BRA ÄR LJUDET?

Ljudet i Adidas-lurarna står svenska Zound Industries, som bland annat gör ljudet i Marshall och Urbanears hörlurar, för. Och visst låter det bra. Det låter till och med riktigt bra. Ljudet känns rikt och fylligt och basen tar aldrig över för mycket. För audiofilen finns, precis som med alla nya trådlösa hörlurssläpp, en app där du kan mixa till EQ:n till egen preferens och perfektion.

HUR LÄNGE KAN MAN SPELA MUSIK INNAN DE BEHÖVER LADDAS?

16 timmar speltid utlovar Adidas. Även om effektiv speltid inte klockades i testet var känslan att batteritiden var väldigt generös.

Adidas hörlurar FWD-01 och en basketboll.

KNAPPARNA DÅ, VAD GÖR DOM?

Hörlurarna kommer med tre knappar på högersidan där du trycker sätter på/stänger av lurarna, pausar, byter låt och höjer och sänker volymen. På vänster sida finns även en knapp där det går att manuellt ställa in olika röstkommandon.

Adidas hörlurar FWD-01.

ADIDAS SLÄPPER HÖRLURAR... DÅ FÅR MAN VÄL BETALA 50 PROCENT EXTRA FÖR VARUMÄRKET?

Så skulle absolut kunna vara fallet, men även om prislappen ligger 500-600 kr upp mot billigare konkurrenter som Urbanears och Marshall motiverar faktiskt ljudkvalitén och, framförallt, designen den saftigare satta prislappen.

Adidas trådlösa in ear-hörlurar FWD-01 finns att köpa i butik och på nätet och kostar från 1 590 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-01 09:57