Hoppa till innehåll

Käka fine dining för under tusenlappen – Tommy Myllymäkis lyxkrog Aira öppnar för lunch

Restaurangen Aira i Stockholm

Sugen på fine dining men skräms av prislappen? Nu kan du lura (nåja) systemet och få en restaurangupplevelse i premiumklassen för under tusenlappen.

Prisade superkocken Tommy Myllymäkis öppnade sin lyxkrog Aira på Biskopsudden på Djurgården i Stockholm i mars 2020. Café fick följa med Myllymäkis resa att försöka skapa världens bästa restaurang, när han för ett par år sedan prydde Cafés omslag.

I normala fall kostar avsmakningsmenyn på Aira 2 750 kronor, vilket såklart är en rejäl summa men ändå något under draken i sammanhanget – Frantzén. Det är sannerligen inte ofta man har viljan eller möjligheten att hosta upp över 5 000 kronor för en finmiddag med goda viner (vinpaketet kostar 1 950 kronor).

Nu öppnar Aira upp för lunch, vilket är en perfekt lösning för dig som är sugen på en restaurangupplevelse i premiumklassen men inte kan tänka dig att lägga hela månadens mat- och dryckbudget på en kvällssittning. I lunchen, som är en bantad variant på den väldigt långa avsmakningsmenyn, ingår totalt fyra rätter:

  • Pilgrimsmussla, fermenterad litchi, päron och ros.
  • Marulk, bergamott, karl-johansvamp och kycklingbuljong.
  • Vaktel, murklor, ramslök och grillad spetskål.
  • Rabarberkompott, brynt smörkaka, mjölksorbet och qingxi peppar.

Fyrrätterslunchen går loss på 995 kronor och är på många sätt en perfekt start på ett födelsedagsfirande eller något typ av firande i största allmänhet.

Tommy Myllymäkis restaurang Aira ligger på Biskopsvägen 9 på Djurgården i Stockholm. Lunchpaketet kostar 995 kronor och bord bokas för sällskap upp till fyra personer via Airas hemsida.

LÄS OCKSÅ: Så ska Tommy Myllymäki skapa världens bästa restaurang

Tommy Myllymäki Aira
Tommy Myllymäki fotograferad av Andreas Johansson för Cafés omslag för ett par år sedan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.