Käka fine dining för under tusenlappen – Tommy Myllymäkis lyxkrog Aira öppnar för lunch

Restaurangen Aira i Stockholm

Sugen på fine dining men skräms av prislappen? Nu kan du lura (nåja) systemet och få en restaurangupplevelse i premiumklassen för under tusenlappen.

Joakim Almén | Foto: Pressbild  |  Publicerad 2022-03-17 15:48  |  Lästid: 2 minuter

Prisade superkocken Tommy Myllymäkis öppnade sin lyxkrog Aira på Biskopsudden på Djurgården i Stockholm i mars 2020. Café fick följa med Myllymäkis resa att försöka skapa världens bästa restaurang, när han för ett par år sedan prydde Cafés omslag.

I normala fall kostar avsmakningsmenyn på Aira 2 750 kronor, vilket såklart är en rejäl summa men ändå något under draken i sammanhanget – Frantzén. Det är sannerligen inte ofta man har viljan eller möjligheten att hosta upp över 5 000 kronor för en finmiddag med goda viner (vinpaketet kostar 1 950 kronor).

Nu öppnar Aira upp för lunch, vilket är en perfekt lösning för dig som är sugen på en restaurangupplevelse i premiumklassen men inte kan tänka dig att lägga hela månadens mat- och dryckbudget på en kvällssittning. I lunchen, som är en bantad variant på den väldigt långa avsmakningsmenyn, ingår totalt fyra rätter:

  • Pilgrimsmussla, fermenterad litchi, päron och ros.
  • Marulk, bergamott, karl-johansvamp och kycklingbuljong.
  • Vaktel, murklor, ramslök och grillad spetskål.
  • Rabarberkompott, brynt smörkaka, mjölksorbet och qingxi peppar.

Fyrrätterslunchen går loss på 995 kronor och är på många sätt en perfekt start på ett födelsedagsfirande eller något typ av firande i största allmänhet.

Tommy Myllymäkis restaurang Aira ligger på Biskopsvägen 9 på Djurgården i Stockholm. Lunchpaketet kostar 995 kronor och bord bokas för sällskap upp till fyra personer via Airas hemsida.

LÄS OCKSÅ: Så ska Tommy Myllymäki skapa världens bästa restaurang

Tommy Myllymäki Aira
Tommy Myllymäki fotograferad av Andreas Johansson för Cafés omslag för ett par år sedan.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-17 15:48