Annons

Alex Schulman om kärlekshyllningen till frun: ”Är ett pekoral, tyvärr”

Alex Schulman första gäst i Cafés podcast Fördomspodden.

Markus Thunberg
Alex Schulman om kärlekshyllningen till frun: ”Är ett pekoral, tyvärr”

alex

Emil Persson och Alex Schulman.

På onsdag, 14 september, har Cafés första podcast genom tiderna premiär: Fördomspodden med Emil Persson.

Cafés nöjesredaktör testar i podden alla sina fördomar om kända svenskar – på personerna i fråga. Första gäst är medieprofilen Alex Schulman som, bland väldigt mycket annat, berättar om som boken han skrev som en kärlekshyllning till frun Amanda Schulman (tidigare Stjernberg Widell).

Annons

I podden berättar Schulman att boken är en av hans svagaste och att

Fördomen: Så här i efterhand blickar du tillbaka på boktiteln ”Att vara med henne är som att springa upp för en sommaräng utan att bli det minsta trött”, alltså en bok som var en kärleksförklaring till din blivande fru Amanada, och känner att den titeln kanske ändå gränsar lite grann till pekoral och du hade med stor sannolikhet döpt boken till någonting annat i dag.

– Hela boken är ett pekoral, tyvärr. Den är svag. Och titeln är jämförbart svag. Jag tycker titeln, i all sin patetiskhet, speglar texterna. Det finns också saker jag skrivit där som jag tyckte var ganska bra men allt som allt tycker jag den är svag. Kanske min svagaste bok. Sigge vill alltid håna mig för en bok jag skrev med (Carolina) Gynning som heter Privat, en mejlkorrespondens. Han tycker den är så förfärligt dålig. Det är den inte, den är ganska bra. Det finns någonting där, så den är jag ganska stolt över. Men just den här boken om Amanda skulle man kunna jobba på lite. Kanske.

 

I podden berättar Alex Schulman också om sin passion för patiens, killars ”patetiska svassande för Henrik Schyffert”, avundsjukan på Fredrik Wikingssons och Sigge Eklunds bromance, och att han skriver brev för att bevara grusvägen på Gotland.

 

Missa inte Fördomspodden – premiär 14 september

Fördomspodden med Emil Persson finns på Acastpodcaster – ja, där poddar brukar finnas helt enkelt.

Vill du ha tips om när nästa avsnitt kommer? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

fordomspodden-fb-foto-johan-hedberg

Annons

Dela (8)
Tweeta

Annons


Laddar