Hoppa till innehåll

The Mauler: ”Det ni gör är fel och kan vara skillnad på liv och död”

Olle Arnell

Under två dygn har inte mindre än fyra utryckningsfordon vandaliserats, i bland annat Stockholm och Malmö. Nu skriver Alexander Gustafsson om det som hänt.

Det gäller både polisbilar och ambulanser som varit under utryckning som attackerats och vandaliserats med bland annat glasflaskor. Händelserna har fördömts från ett flertal håll, bland annat av MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

I ett uppmärksammat inlägg på Facebook skriver Alexander Gustafsson att han tidigare inte varit en ängel men att han ändå vill vara en förebild för de personer som ser upp till honom och att han är ett exempel på att man kan förändras.

”Jag har inte varit en ängel under min barndom, så jag kanske inte är den perfekta förebilden. Men jag har gjort stora förändringar i mitt liv och valt en annan väg, till det bättre. Så jag hoppas att mina landsmän i Sverige kan lyssna på några råd från mig och jag hoppas att min ”fame” kan göra skillnad i det här avseendet”

Så här blev det med polisbilen i östberga. Tur ingen polis kom till skada. pic.twitter.com/jUSSdOtQwb — Trafikbefälet (@Trafikbefalet) 7 februari 2016

Bild från polisens konto, Trafikbefälet, på Twitter.

The Mauler befinner sig i San Diego för att träna inför sin kommande match men har nåtts av nyheterna från Sverige och vill använda sin popularitet till att påverka personerna som ligger bakom attackerna.

”På grund av de här problemen är poliser och ambulanspersonal rädda för att åka till vissa områden. De två-tre minuterna kan vara en skillnad på liv och död. Och den här personen kan vara din bästa vän, bror, syster eller någon annan som du håller kär.”

Här är hela Alexander Gustafssons inlägg på Facebook: 

 

I haven’t been an angel in my own childhood, so I might not be the most perfect role model. But I have made changes in…

Publicerat av Alexander Gustafsson den 8 februari 2016

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.