The Maulers magiska maj – blev pappa, vann i Globen och friade i oktogonen

Sveriges största UFC-stjärna stod pall för pressen att leverera på hemmaplan – och det var bara en del av vad som varit en riktig supermånad för Alexander Gustafsson.

Olle Arnell | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-05-29 09:49  |  Lästid: 2 minuter
Foto: IBL.

När Alexander Gustafsson gick upp i ringen mot Glover Teixeira i Globen på söndagskvällen fanns det bara ett alternativ – att vinna.

Dels ville han ta revansch efter det smädliga förlusten på Tele2 Arena senast han slogs på hemmaplan, dels hade han en överraskning planerad till efter matchen.

I den femte ronden skulle matchen avgöras och det var efter en imponerande slagkombination från The Mauler som domaren tog beslutet att bryta matchen och tilldela Alex vinsten. Och Gustafsson var storsint och lycklig efter matchen.

Foto: IBL.

– Glover är en fajter av världsklass, men det var inte hans kväll i kväll. Jag fick vinna inför mina fans i Stockholm, jag njuter av det. Jag rankar det här väldigt högt, det är en av mina bästa fajter någonsin, säger han till Expressen.

Dessutom hade han en överraskning planerad till efter matchen. Frieriet till flickvännen, numera fästmön, Moa Johansson.

– Jag kunde inte förlora matchen och ställa frågan, jag var tvungen att vinna. Vi har ett barn nu , så det känns extra naturligt att gå vidare, säger Gustafsson till Expressen.

Foto: Viaplay.
Foto: IBL.

Moa svarade ja och det var vackra scener som utspelades i Globen.

– Det bästa var att Moa sa ja, sade Gustafsson i Viasat.

Tidigare i maj föddes dessutom parets första barn, dottern Ava.

Welcome my princess Ava. Amazingly proud of mom Moa and her strength during the delivery. Happiest man in the world. This is my family ❤️

Posted by Alexander "The Mauler" Gustafsson on Friday, May 12, 2017

Ava föddes mitt under uppladdningen inför matchen mot Glover Teixeira och hon fungerade som motivation och bränsle för pappa Mauler inför mötet som blev en hemmaplansrevansch.

My energy, my refuel, my motivation ❤️

Posted by Alexander "The Mauler" Gustafsson on Wednesday, May 17, 2017

I och med vinsten mot Teixeira väntar en ny hyperviktig match för den svenske fightern.

Daniel Cormier och Jon Jones möts snart i en match – och med största sannolikhet kommer Gustafsson att få möta vinnaren där. Men det spelar ingen roll för honom vem han ställs mot.

– Jag möter båda två samtidigt om det skulle vara så, det spelar ingen roll.

Det är tydligt att The Mauler är på en bra plats nu, både privat och som fighter!

Grattis, Alexander "The Mauler" Gustafsson!

Foto: IBL.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:26