Stjärndesignerns hån – efter exakt kopia av H&M-visningen

Alexander Wangs kollektion för H&M gjorde succé för ett par år sedan och det verkar som om designern Philipp Plein gillade den. Nu anklagar Alexander Wang designern för att ha plagierat kollektionens visning.

Nanna von Knorring  |  Publicerad 2017-02-15 13:03  |  Lästid: < 1 minuter
alexanderwang-hm
Alexander Wang. Foto: Evan Sung/Polaris

Karusellen av modeveckor är i gång, men alla är inte nöjda med vad de ser på catwalken. Designern Alexander Wang gick ut på Instagram och anklagade den tyske designern Philipp Plein för att ha plagierat hans H&M-designerkollektion och visning från 2014.

Anklagelserna för han såklart fram i en meme, något designern ofta lägger upp på sociala medier. I en video som Alexander Wang lagt upp visas snuttar från båda visningarna intill varandra. Till filmen har designern skrivit:

”can I copy your homework?”

”yeah just change it up a bit so it dosen't look obvious you copied”

”ok”.

Filmen visar Alexander Wangs visning från 2014 och Philipp Pleins Sport-visning som nyligen visades i Milano. Båda visningarnas catwalk bestod av en löparbana med akrobater som uppträdde i mitten. Två av akrobaterna gjorde dessutom samma pose när de stod på händerna på en kub.

Flera av kollektionernas accessoarerna var även lika varandra. Båda kollektionerna innehöll bland annat boxningshandskar och vid visningarna bar modellerna selar och boxningsinspirerade huvudbonader.

View this post on Instagram

?

A post shared by Alex Wang (@alexwangny) on

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:40