Annons
Annons

Alexander Wang samarbetar med Adidas – se hela kollektionen här

Nästa års snyggaste samarbete kanske redan är här, Alexander Wangs kollektion för Adidas ser ut att bli något speciellt.

Tom Cehlin Magnusson

Samarbetet mellan Adidas och Alexander Wang, som vi skrivit om tidigare här, blev under den gångna modeveckan i New York offentliggjort. Som väntat är det en sportig kollektion som innehåller bland annat tracktops, hoodies, långärmade t-shirtar och ett par sneakers, samtliga plagg unisex.

Annons

Mindre väntat är kanske hur Alexander Wang vänder upp och ned på Adidas – bokstavligen talat. Den klassiska Adidas Originals-loggan finns på i princip samtliga plagg, fast upp- och nedvänd. Ett kaxigt grepp från Wang, som gjort sig känd som en vågad designer med stark förankring i dagens streetwear-kultur.

Efter den amerikanske designerns visning förvandlades modevisningen till en fest där bland annat Travis Scott, Desiigner och Fetty Wap spelade samtidigt som Mcdonalds-pommes och slurpies från 7-Eleven serverades till gästerna, som inkluderade namn som Madonna och Nicki Minaj.

Lookbooken nedan är fotograferad av den hyllade modefotografen Juergen Teller. Sammanlagt rör det sig om 84 unisex-plagg där delar av kollektionen släpptes i en begränsad upplaga i popup-butiker i New York under söndagen, men resten av kollektionen kommer släppas till allmän försäljning i Adidas- och Alexander Wang-butiker under våren 2017.

9
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Annons

Dela (16)
Tweeta

Annons


Laddar