Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS Max – allt du behöver veta

Igår presenterade Apple alla nya Iphones som kommer i år – Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS Max. Här är allt du behöver veta om dem sett till nya funktioner, pris och utseende.

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-09-13 11:00  |  Lästid: 2 minuter

Igår avslöjade Apple alla nya Iphones som kommer i år, Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS max. Här allt du behöver veta om dem.

Kort sammanfattning:

Tänk på iPhone XS som: En snabbare och mer kraftfull version av fjolårets stora Applenyhet iPhone X.

Tänk på iPhone XS Max som: Apples nya ”plusmodell” för dig som prioriterar stor skärm framför att kunna stoppa mobilen i fickan. XS Max har den största iPhone-skärmen någonsin.

Tänk på iPhone XR som: Budgetversionen av iPhone X med exempelvis enklare kamera och enklare bildskärm.

Här är alla nya iPhones för 2018/2019

 

Iphone XS och Iphone XS max

Nya Iphone XS och Iphone Xs max skiljer sig inte så mycket åt, utseendemässigt, från Iphone X. De kommer i tre färger, guldfinish, silver och rymdgrått.

iPhone-XS-Max-fakta

Iphone XS har en skärm på 5,8 tum och Iphone XS Max har en skärm på 6,5 tum, ingen av dem har en hemknapp utan istället använder du ansiktsigenkänning för att öppna telefonen. Båda har retina-skärmar som har den högsta pixeltätheten av alla Apple-enheter. Du kommer bland annat kunna se mer färger i foton och videos du tittar på.

Telefonerna är helt gjorda i glas och är enligt Apple det tåligaste glaset någonsin då de ska ha förbättrat reptåligheten. De ska också vara stänk- och vattentåliga.

Ett nytt chip i telefonerna ska göra dem snabbare när du delar foton, streamar samt låser upp din telefon med Face ID. De ska också ha större utrymme och enligt Refinery29 ska du kunna spara upp till 200 000 foton.

Kameran i telefonerna är en 12 megapixel-kamera. De finns en ny funktion som heter Smart HDR. Den tar flera bilder på en och samma gång och sätter sedan ihop dem för att skapa den bästa bilden.

När det kommer till batteritiden kommer iPhone Xs att ha 30 minuter längre batteritid och Iphone Xs Max kommer att ha 90 minuter längre batteritid än vad Iphone X har.

Iphone XS kommer kosta från 12 795 kronor och Iphone XS Max kommer kosta från 13 995 kronor. De kommer båda att komma i modellerna 64GB, 256 GB och 512 GB och ska finnas tillgängliga i butik från den 21 september.

 

Iphone XR

Nya Iphone XR kommer i många olika färger, något som användare frågat efter i flera år. Den kommer bland annat att komma i blått, gult, korall, rött, svart och vitt.

iPhone-XS-iPhone-XR-iPhone-Xs-Max-fakta

Iphone XR har precis som iPhone X ingen hemknapp och skärmen sträcker sig över hela telefonen och är en 6,1 tums retina-skärm. Istället för att använda hemknappen kommer du istället att använda ansiktsigenkänning för att öppna telefonen.

Kameran är samma 12 megapixel-kamera som Xs och Xs Max har. Du kan också använda porträttläget via kameran på skärmen, vilket du tidigare bara kunnat göra med Iphone X. Batteritid är ofta en stor fråga när det kommer till nya telefoner och iPhone XR kommer att ha upp till 90 minuter mer batteritid än Iphone 8 Plus.

Iphone XR kommer att kosta från 9495 kronor och kommer i modellerna 64 GB, 128 GB och 256 GB. Den kommer finnas tillgänglig i butik från den 21 september.

Mer om nya iPhone: 4 bästa nya funktionerna som kommer till din iPhone på måndag

Artikeln publicerades först på Frida.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-09-14 11:24