4 bästa nya funktionerna som kommer till din iPhone idag

Dra igång Facetime med alla dina vänner samtidigt och få kontroll på din skärmtid är två av de nya funktioner som kommer till din telefon i och med att iOS 12 släpps på måndag.

Anaïs González Cruz | Foto: Apple//IBL//Shutterstock   |  Publicerad 2018-09-14 10:19  |  Lästid: 2 minuter

Den 17 september blir din iPhone lite bättre. Då släpps uppdateringen iOS12 med flera riktigt smarta och underhållande funktioner.

4 nya funktioner på din iPhone

 

1. Screen time

Det är lätt att glömma tid och rum när man planlöst scrollar och klickar runt i telefonen. Screen Time ger dig möjlighet att ta kontroll över skärmtiden genom att visa hur länge du surfar och vad du gör under de där timmarna som bara försvinner.

Screen Time är en ny funktion i nya uppdateringen iOS12 för iPhone.

Screen Time har också en alarmfunktion där du själv tidsbegränsar användandet på en särskild app. När tiden är ute skickas notiser ut till dig som en påminnelse om att det är dags att koppla ner. Särskilt bra för föräldrar.

Med Screen Time kan du också ställa in alarmaviseringar.

2. Gruppsamtal i Facetime

Är du en flitig användare av Facetime men har använt andra appar med den här funktionen för att kunna prata med flera deltagare samtidigt? Snart funkar gruppsamtal även i Apples egna Facemtime, och du kan prata med så många som 32 stycken samtidigt!

Gruppsamtal i Facetime är nu möjligt med nya iOS12 för iPhone.

3. Mät avstånd med Measure

Measure är en helt ny Apple-app som hjälper dig att mäta avstånd direkt genom din mobilkamera. Kommer den där soffan verkligen få plats där hemma? Öppna Measure och få svar direkt.

Measure är en ny Apple-app som mäter avstånd.

4. Designa dina egna emojis

Animojis blir nu lite roligare. Skapa din egen avatar med Memoji, som också kan räcka ut tungan samtidigt som du själv. Hur har vi klarat oss utan den här funktionen förut…?

Designa dina egna emojis med nya funktionen Memojis.

Mer om nya iPhone: Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS Max – allt du behöver veta

[newsletter]

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-09-17 14:09