Hoppa till innehåll

”Scream” kommer tillbaka – det här vet vi om uppföljaren till filmen som skrämde skiten ur alla på 90-talet

Filmen Scream
Wilmer Gyllström

Courtney Cox och David Arquette repriserar sina roller – precis som skrietmaskondingen Ghostface.

Minns du Ghostface? Svara i telefonen. Han ringer och vill berätta att han är tillbaka i stan. Under 90-talet var den skrietmaskbärande antagonisten den kanske främsta skräckfilmsondingen. Och visst lever Ghostfaces legacy kvar, mest som en formulär 1A-utklädnad på Halloween-fester även idag.

I kommande skräckisen Scream 5 är Ghostface tillbaka för att skrämma skiten ur dig. Vi kommer även få återse Courtney Cox, David Arquette och Neve Campbell som gör efterlängtade återkomster i den femte Scream-filmen som har fått ett biopremiärdatum i januari 2022.

Det här vet vi om den femte Scream-filmen i ordningen:

Scream 5.0

Som alla vet kom första filmen 1996, det har nu gått 24 år och nummer fem i ordningen kommer ut. Vad kan vi förvänta oss? Blod, skräck och en mask som liknar skriet. Det blir en nostalgitripp och Cox, Arquette och Campbell gör det ännu bättre då de får återgå till sina roller. Förhoppningsvis kan även denna film screama skiten ur oss.

Vad de har att leva upp till?

Skräckfilmsregissörslegenden Wes Craven, som levererade fyra filmer felfritt (nästan i alla fall), har nu lämnat över stafettpinnen till regissörerna Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett. De får hjälp med manus av James Vanderbilt, som har skrivit manus för Amazing Spider – Man, och Guy Busick som har varit med och skrivit manus till Ready or Not. Dessutom omsatte första filmen 600 miljoner dollar, så det är en del att leva upp till.

Men vad vet vi egentligen om filmen?

Först och främst till skådisarna som ska vara med, vi vet att:

Courtney Cox – klar
David Arquette – klar
Jenna Ortega – klar
Melissa Barrera – klar
Neve Campbell – oklar
Selena Gomez – oklar

Knivskarpa Cox, Arquette och Campbell återförenas som tidigare nämnt. Utöver det får Jenna Ortega från Jane the Virgin, och Melissa Barerra, från Vida, ta sig an Ghostface. Det har även spekulerats i om den sjungande skådespelerskan Selena Gomez får möta skriet men mer om det senare. Spekulationerna kommer ifrån att Courtney Cox har kommenterat en bild på Gomez med ”Can’t wait to meet you”. Förutom detta har Cox börjat följa Gomez OCH hennes agent på Instagram, vilket då potentiellt styrker tesen.

Vad kommer filmen handla om?

Ingen trailer har ännu publicerats, med andra ord vet vi inte mycket om själva filmen. Däremot får vi se den ikoniska Ghostface-masken pryda skärmen på deras Twitter som berättar att filmen är under produktion. Scream 5, eller 5cream som vissa fans väljer att referera till, kommer på bio den 14 januari 2022.

Även om uppföljarna inte levde upp till samma nivå som den första filmen finns det hopp efter succén. Visst, det är nästan två år kvar till att filmen kommer. Men under tiden vi väntar på att nummer fem i serien ska komma finns alltid den första filmen att se på Netflix och om inte den känns lockande kanske detta gör det:

Källor: Daily Mail, IMDB,

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.