Hoppa till innehåll

Hopes grundare gör underkläder av skog – nu kommer dammodellerna

Markus Thunberg

Nu släpper Stefan Söderbergs märke Allvar trosor som görs av svensk gran och tall.

Hope- och Adnym Atelier-grundaren Stefan Söderberg har ännu ett järn i den svenska modeelden. Tillsammans med entreprenören Niklas Gilmark satsar han på hållbara kläder av träspill från svenska sågverk.

Det svenska underklädesmärket Allvar gör sedan 2016 mjuka och stiliga kalsonger av tall och gran från Ångermanland – något de var först i världen med.

Nu släpper de också en damkollektion med trosor i två olika modeller.

”Vi har återigen tagit till vara på det som vi attraheras av i den svenska skogen: det råa och oförställdbara och skapat en trosa med avskalad och enkel design i subtila färger. Modellerna drar åt det sportiga hållet fast i en soft kvalité som ger en lyxig känsla närmast kroppen.”, säger Stefan Söderberg som designat nya kollektionen i ett pressmeddelande.

Kollektionen kommer att visas upp på Centralstationen i Stockholm mellan den 5 och 11 juni under namnet ”En kärleksförklaring till svensk skog”.

Modellerna för kvinnor heter Brief Core Wood och Hipster Core Wood, kostar 329 kr och finns att klicka hem på allvarunderwear.com och inom kort hos utvalda återförsäljare som till exempel Hopes butiker i Stockholm.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.