Hoppa till innehåll

Hopegrundaren startar nytt företag – gör kalsonger av skog

Redaktionen

Stefan Söderberg är en av grundarna bakom nya underklädesmärket Allvar, som gör kalsonger av material från tall och gran. – Vi har skapat ett helt nytt material från grunden, säger han.

steffe
Stefan Söderberg är en av grundarna till underklädes-märket Allvar.

Stefan Söderberg var med och grundade märket Hope år 2001 tillsammans med Ann Ringstrand. För två år sedan slutade han jobba operativt för företaget för att ge sig an nya utmaningar. Då hörde Niklas Gilmark av sig med en ny affärsidé.

– Jag var först tveksam när Niklas hörde av sig och sa att han ville göra kalsonger, det kändes lite sådär, men när han sedan gav mig konceptet om de svenska skogarna och materialet gick jag med på att träffas för ett möte, säger Stefan Söderberg.

Han gillade det han hörde och bestämde sig för att vara med och starta upp underklädesmärket Allvar. Underkläderna inspireras inte bara av de Ångermanlädska skogarna utan är även gjorda av material från dem då de består av viskosfibrer från gran och tall, vilket gör Allvar till det första varumärket med en textilprodukt baserad på svensk råvara.

– Framförallt ville jag vara med i företaget för att jag tycker det är en bra story. Vi har tillverkat ett nytt material från A till Ö, vilket har varit väldigt stimulerande och samtidigt frustrerande. Det har varit både väldigt roligt och utmanande, säger Stefan Söderberg.

Allvar-160202138332-kopiera

Till en början är det kalsonger som skapas men i framtiden väntas även t-shirts, strumpor och damunderkläder finnas med i sortimentet. Damunderkläderna kommer att vara en kvinnlig motsvarighet av de herrunderkläderna och kommer därför gå i liknande design som dessa. Bakom den enkla designen ligger Stefan Söderberg som är design- och prouktionsansvarig på företaget.

– Underkläder är en mer subtil produkt att designa då de inte har så många parametrar. Vi utgick från vilka slags underkläder vi själva gillar och resultatet blev då en väldigt enkel och avskalad design med monokroma färger. Men enkla saker är också svårare att skapa, det kräver att man vågar göra något som är lite tystare.

Allvar-160202138526-kopiera

Kalsongerna kommer att paketeras i tuber eller kuvert beroende på om du köper på nätet eller i butik. Förpackningarna kommer att finnas i fyra färger, samma färger som kalsongerna kommer att ha, och har alla Allvars logga tryckt i guld på sig.

– Fokus har hamnat mer på design i form av materialval och paketering än att försöka göra en ny kalsongmodell, det känns onödigt att uppfinna hjulet på nytt när de nuvarande modellerna redan funkar bra.

Allvar lanseras i mitten av mars och kommer att kunna köpas på NK och därefter hos återförsäljare i Paris, London och Berlin.

– Det är alltid lite nervöst att lansera något för första gången, så det är en blandning mellan skräck och förtjusning. Trots att jag har varit verksam i branschen under en lång tid är det ändå extra känsligt när det är en ny produkt, men så ska det vara, säger Stefan Söderberg.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.