Nya kulturministern gillar nålbindning, serietidningar – och Vinterstudion

Amanda Lind (MP) Sveriges nya kulturminster.

Amanda Lind (MP) efterträder Alice Bah Kuhnke (MP) som kulturminister – och eftersom kultur är det enda Café vet något om så har vi tagit tempen på den nya ministerns intressesfär.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-01-21 12:48  |  Lästid: < 1 minuter

Nu står det klart att Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind (MP) efterträder Alice Bah Kuhnke som svensk kulturminister. Alice Bah Kuhnke ska istället kandidera till EU-parlamentet.

Men vad vet vi om Amanda Lind? Hon har varit Miljöpartiets partisekreterare sedan 2016 och är född 1980 i Luleå. Hon är legitimerad psykolog, varit aktiv i Miljöpartiet sen 90-talet och har varit språkrör för Miljöpartiet i Härnösand.

I tidningen Yippiehärnösand, som publicerade en längre intervju med vår nya kulturminister 2016, beskrivs Lind som ”ett av Härnösands mest kända ansikten. Hennes rastahår, intensiva blick och politiska engagemang torde alla ha sett eller hört. Hon är också respekterad och omtyckt, till och med bland politiska motståndare.”

Men det är i faktarutan längst ner i intervjun som Linds, får man säga, väldigt breda intressesfär gör sig gällande. Amanda Lind är inte bara intresserad av naturen, nålbindning, medeltiden och att spela blockflöjt – hon är också en flitig utövare av tennis och älskar Jacob Hårds förtroendeingivande kommentatorsröst i Vinterstudion.

Här är vår nya kulturministers Amanda Linds breda intressesfär

1. Tennis

2. Nålbindning

3. Blockflöjt

4. Serietidningar

5. Vinterstudion

6. Luleå Hockey

7. Rollspel och lajv

8. Medeltiden

9. Andlighet

Vad den nya kulturministerns, onekligen mångfacetterade kulturintresse, får för inverkan på det svenska kulturlivet återstår att se – men medeltids-, blockflöjts- och hockeyintresse bådar otvivelaktigt gott.

Och återigen, tack till denna artikels källa Yippiehärnösand. Detta må vara första gången som Café citerar denna utmärkta publikation, men sannolikt inte den sista.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-01-22 22:39