Reportern ”glömde” kvinnliga prestationer – rättades av Andy Murray

This is a man's world, sjöng han. James Brown. Och det är det verkligen, speciellt när det kommer till sport.

Sofia Börjesson | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-07-13 15:20  |  Lästid: < 1 minut

Serena Williams och Andy Murray. Foto IBL

Idrottskvinnor får sällan samma uppmärksamhet för sina prestationer som sina manliga kollegor, och det är något som tennisspelaren Andy Murray verkar ha tröttnat på.

På en presskonferens i går påstod en reporter att Sam Querrey, som just hade slagit ut Murray, var den första amerikanska tennisspelaren som nått en semifinal i ett stort mästerskap sedan 2009. Men då bröt Murray in:

– Manliga tennisspelaren, rättade han.

Och visst har han rätt, för sedan 2009 har ju faktiskt Serena Williams vunnit hela 12 Grand Slam-turneringar.

Se klippet här

Rättelsen blev snabbt hyllad på sociala medier, och tennisspelarens mamma, Judy Murray, twittrade stolt: ”Det där är min pojke.”

Men det är inte första gången som Andy Murray rycker ut för att rätta okunniga reportrar när det kommer till kvinnliga prestationer inom sporten.

Förra året blev han intervjuad efter att ha vunnit sitt andra OS-guld, och reportern påstod då att Murray var den ende i världen som lyckats med just den bedriften. Murray svarade lugnt: ”Jag tror att Venus och Serena har vunnit omkring fyra var.”

🏆🎾🎯♀️❤️ #andymurray #wimbledon2017 #slamdunk

Ett inlägg delat av Elza Dunkels (@dunkels)

Apropå tennis, du har väl inte missat Björn Borgs sköna känga mot Trump? Han ska nämligen dunka upp en tennisplan på gränsen till Mexiko.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar