Annons
Annons

Lasse Anrell och Annah Björk gör podd ihop – om pop

"Jag är 80-talets Annah Björk", deklarerade Lasse Arnell en gång. Det väckte en intressant tanke hos journalisten Annah Björk själv. Nu har de två slagit sina huvuden ihop och startat en podcast.

Johanna Lejon

Lasse Anrell är en av Sveriges namnkunnigaste journalister. Som anställd på Aftonbladet har han bevakat i princip alla sporthändelser av värde de senaste 30 åren – och han har suttit i juryn för klassikern Sikta mot stjärnorna i TV4. Annah Björk är författare och journalist (missa inte hennes reportage för Café här) och berättar här om nya podden, som går under namnet Haverikommissionen.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Berätta kort om bakgrunden till, och tänket kring, podden!

– Lasse sa en gång: ”Jag är 80-talets Annah Björk” – det väckte en intressant tanke hos mig. Tänk om jag och en 30 år äldre man-version av mig själv och jag pratade om den senaste, mest intressanta populärkulturen tillsammans? Det skulle ju bli bråk och härj, men också spännande insikter och totalt nya perspektiv.

Vi båda älskar populärkultur lika passionerat, tar allt om pop på samma blodiga allvar. Och vi har båda en väldigt orädd och haveristisk sida, vilket gör att vi inte räds att säga vad vi vill och tycker. Acast var pepp och ville ge ut den och så finns den där poddar finns,

Vad kommer ni prata om?

– Varje vecka havererar vi på saker vi stör oss på inom nöjesvärlden och så nördar vi ner oss i det. Det kan vara allt från Lana Del Reys läskiga leende på kommande albumomslaget, till Per Gessles snålhet eller Billy Butts sexistiska kommentarer om mig (!). Mellan det lyfter vi fram och dissekerar vi det vi älskar mest – ny musik och tv-serier.

Varför ska man lyssna på just er podd?

– För att vi är bäst på pop i Sverige, och för att vi nästan aldrig tycker samma. Jag har skrivit om musik, tv, film och feminism i nästan 20 år. Lasse Anrell har jobbat 30 år på Aftonbladet och på TV4. För hans generation är han superkänd. Jag vågar säga att han är den svenska journalist som genererat flest löpsedlar – om sig själv.

Hur hittade du och Lasse Anrell varandra?

– Genom våra heta meningsskiljaktigheter i SVT:s nöjespanel. Han ur sitt perspektiv som gammal och man och jag som yngre kvinna. Men vi båda gillade dialektiken och motståndet, och ville ha mer av det! Vi håller faktiskt på att lära känna varandra genom podden, så den bågen får lyssnarna också följa. Dessutom har vi faktiskt exakt samma intressen, som vi är totalt passionerat engagerade i.

Lyssna på senaste avsnittet nedan, eller där poddar finns.

Annons

Dela (2)
TweetaLaddar