Hoppa till innehåll

Ansiktsmasker för alla plånböcker

Mask on – face off är mitt motto när det gäller ansiktsmasker. Min hud är tålig som en tjock läderväska (dålig liknelse??) och kan ta mycket stryk. Här har jag dock samlat en brokig skara masker för olika hudtyper och framför allt, PLÅNBÖCKER! Som redaktör får jag ofta lyxen att prova produkter vilket gör att … Continued

Mask on – face off är mitt motto när det gäller ansiktsmasker. Min hud är tålig som en tjock läderväska (dålig liknelse??) och kan ta mycket stryk. Här har jag dock samlat en brokig skara masker för olika hudtyper och framför allt, PLÅNBÖCKER! Som redaktör får jag ofta lyxen att prova produkter vilket gör att min plånbok inte behöver lida överdrivet. För den som vill investera i en effektiv mask nu under sommaren kan spana in dessa godbitar.

 * * *

Raspberry Leaf, Charcoal & Pumice, Charcoal & Volcanic Soil, 30 kr/st, H&M

H&Ms masker kommer i smarta engångsförpackningar och pigga färger. Här hittar du allt från rengörande masker till lystergivande peel-off masker, återfuktande och de som rensar porerna. Perfekt för den lilla plånboken eller om du ska ha spakväll med vännerna.

Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask, 195 kr, The Body Shop

The Body Shops produkter är 100% veganska men tro inte att de är mesiga för det. Denna rejäla burk med lermask hjälper huden att bli av med orenheter med hjälp av grönt te, tea tree-olja och träkol.

Deep Down Detox Mud Mask, 99 kr, Formula 10.0.06

En djuprengörande lermask med havssalt och bergamott vilket hjälper till att reglera talgproduktionen. Stora tuber som räcker en halv evighet! Bra bakismask för en ren look.

Be Berry Fresh Mud Mask, 99 kr, Formula 10.0.06

Snäll och balanserande effekt på problematisk hud. Detoxande med hjälp av blåbär och neroli, snäppet mildare än masken ovan. Du kommer känna dig berry fresh!

Pure Clay Mask Trio, 329 kr, L’oreal Paris

För den som vill spara tid och pengar kan denna multimaskande trio vara något. En rengörande, en porrensande och nedmattande och en exfolierande. Att starta med en trio som denna är ett tips för den som har blandhy och inte vill utsätta särskilda områden för för hårda produkter.

All-in-one modeling mask Ice Hyaluronic Acid, 35 kr, Lindsay

Lindsay’s Ice Hyaluronic Modelling Mask är en ”gummimask” som kommer i pulverform och blandas ut med vatten. Denna typ av mask är superpoppis i Korea då den efter applicering skapar ett vakum mellan mask och hud och därför inte släpper ut alla göttigheter.  Hyaluronsyra har anti-aging egenskaper och kan hålla väldigt mycket fukt, nice va? Dessutom världens roligaste present!

Oatfix & Love Lettuce, 135 kr/75 g, Lush

Lovely Lush! Handgjort, cruelty free och veganskt – hur bra låter inte det? Lush’s färska ansiktsmasker trivs bäst i kylskåpet. Love Lettuce mjukgör, återfuktar och motverkar överdriven talgproduktion. Oatfix exfolierar supersnällt och återfuktar som 17, dessutom luktar den banangröt med vanilj (på ett bra sätt).

LÄS MER!

Mina BÄSTA ansiktsmasker

Ler- och chokladmasker – funkar de? (ja)

Allt du vill veta om lermasker

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.