Annons
Annons

Det har funnits hundratals emojis i många år, men fortfarande är det givetvis mycket som inte finns representerat i biblioteket. Och det är väl visserligen ganska givet att det inte kan finnas emojis för allt, men viss kritik har ändå riktats mot bristen på jämställdhet bland de representativa små figurerna.

Annons

Kritiken har bland annat handlat om att endast vissa hudfärger fanns representerade, att det inte finns någon rödhårig figur eller att kvinnor har varit underrepresenterade som yrkeskvinnor och atleter. Det har inte heller funnits någon Prideflagga. Förrän nu.

Apple lanserar nämligen över 100 nya emojis till hösten tillsammans med det nya operativsystemet iOS 10. Så här skriver de själva om den nya uppsättningen:

”Den här spännande uppdateringen tillför fler könsalternativ till de redan existerande karaktärerna, inklusive nya kvinnliga idrottare och yrkespersoner, den adderar vackra nya designer av populära emojis, en regnbågsflagga och fler familjealternativ.”

Här är ett urval av de nya symbolerna i hög upplösning, samt några av våra andra favoriter som mindre ikoner.

Apple_Emoji_Rainbow_Flag prideflaggaApple_Emoji_kroppsbyggareApple_Emoji_SurferApple_Emoji_Singel familj Dad

Den här vattenpistolen kommer ersätta den mer verklighetstrogna som finns för tillfället.

apple_ios10_emoji_waterpistolApple_Emoji_Basket  Apple_Emoji_Mountain_Biker  Apple_Emoji_Runner  Apple_Emoji_Single_Family_Mom Apple_Emoji_Sleuth  Apple_Emoji_Swimmer Apple_Emoji_Worker

Här är några av de övriga emojisarna i lägre upplösning.

Som ni ser kommer även killar att kunna vara ”sassy” med den nya uppdateringen.

emoji gester

Killar kommer även kunna gå till frisören och dansa med kaninöron.

emoji-naglar

 

Ännu fler emojis: Emojiutbudet ökar – 2 försvinner och 72 nya tillkommer

 

Annons

Dela (41)
Tweeta

Annons


Laddar