De 3 viktigaste nya emojisarna 2019

Vem har sagt att emojis inte kan förändra världen? (Även: varför i helvete har banjo-emojin dröjt så länge?)

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-02-07 16:51  |  Lästid: 2 minuter

Häromdagen offentliggjorde emoji-jätten Unicode Consortium den nyhet som med all sannolikhet kommer att ha störst påverkan på våra vardagsliv under 2019: Den nya emojiuppdateringen. De små piktogramen har kommit att bli en lika central del i vår mellanmänskliga kommunikation som kroppspråk, tonfall och mimik. Hur uttrycker man annars känslor och nyanser i text liksom?! 🙁

Uppdateringen innehåller 59 helt nya symboler – varav smör, banjo och flamingo tillhör några givna höjdpunkter – och sammanlagt 230 nya emojis vilka kommer att bli tillgängliga för alla större plattformar världen över någon gång under 2019. (Det är emellertid fortfarande oklart exakt när).

Ett utmärkt sätt att bilda sig en uppfattning om den nya emoji-uppdateringen (man bör alltid bilda sig en egen uppfattning om större samhällsförändringar) är att se den här videon från emojisarnas centralorganisation Emojipedia.

Något som är värt att uppmärksamma är den nya emoji-uppdateringens inkluderande ansatser. Det må framstå som ett obetydligt steg för den genomsnittlige smartphone-användaren att emoji-utbudet breddas, men allt som bidrar till att det breda spektrat av mänskliga erfarenheter representeras i den tekniska värld där många av oss tillbringar väldigt mycket tid är åtminstone ett litet, litet steg i rätt riktning. Här är tre nya tillskott på resan mot en bättre emojirepresentation.

Funktionsvariationer får plats

Det nya uppdateringen innehåller emojis som representerar rullstolsburna, synskadade, hörselskadade och personer med proteser. Fram tills nu har alltså emojis som speglar annat än normativ funktionalitet lyst med sin frånvaro.

Fler relationer

Snart blir alternativen vad gäller två-personer-som-håller-varandra-i-handen-emojin avsevärt fler än tidigare.

Blod-emojin

Visst, man kan lugnt konstatera att Café inte är en central aktör inom mensaktivismen, men icke desto mindre är det lätt att konstatera att det är RIMLIGT att det snart kommer att finnas en mensemoji.

Bubblare: Något-är-litet-emojin

Lågoddsare att detta blir ett standardsvar på ofoget oönskade dick pics (i den mån sådana ska bevärdigas med ett svar).

Tack till GQ Australia för inspiration. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-02-07 16:51